Prienų jaunimas karštąjį savaitgalį gaivino istoriją

Balandžio 28 dieną, Tvarkos ir teisingumo jaunimo lygos Prienų skyrius praleido ant šalia Prienų esančio Žarijų piliakalnio.

Čia buvo numatyti piliakalnio ir jo apylinkių valymo ir tvarkymo darbai. Susirinkęs gausus jaunimo kolektyvas turėjo įveikti ne tik stačius piliakalnio šlaitus, bet ir kraštovaizdį dengiantį laukinių rožių lauką. Piliakalnis datuojamas I tūkstantmečio pabaigai – II-ojo pradžiai. Dar 1953-1971 metais atliktais archeologiniais tyrinėjimais, piliakalnio papėdėje rasta senovės gyvenvietė, kurioje atkasti molio dirbiniai saugomi Lietuvos nacionaliniame muziejuje. Per paskutinius metus vis bandoma šį istorijos paminklą apsaugoti nuo gamtos, ardančios ir viršukalnę ir papėdes.
Prie valymo prisidėjo ir Prienų miškų urėdija ir Ašmintos seniūnija, kurios parūpino ir krūmynams pjauti skirtos technikos ir darbuotojų galinčių padėti.
Didelę kantrybę parodė ir pats jaunimas, su entuziazmu ir ištvermę, drąsiai laipioję stačiais šlaitais, per gausius krūmynus. Jų dėka, šių krūmynų iki vakaro nebeliko.
Vakare, visi galėjo atsipūsti ir pasimėgauti vakarone, su muzika, maistu ir ateisties planų aptarimu.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close