Baltijos valstybėse patruliuojantys NATO oro policijos naikintuvai kilo penkis kartus

Rugpjūčio 31–rugsėjo 6 d. Baltijos valstybėse patruliuojantys NATO oro policijos naikintuvai penkis kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių.
Rugpjūčio 31 d. naikintuvai atpažino ir palydėjo du Rusijos naikintuvus Su-27 ir du strateginius bombonešius Tu-22 (skrido pagal iš anksto pateiktus skrydžio planus, išjungę automatinius atsakiklius, nepalakė ryšio su skrydžių valdymo centrais) ir vieną transporto orlaivį An-26 (skrido pagal iš anksto pateiktą planą, išjungęs automatinį atsakiklį, radijo ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė).
Rugsėjo 4 d. naikintuvai atpažino ir palydėjo Rusijos Il-38, skirtą kovai su povandeniniais laivais (skrido nepateikęs skrydžio plano, išjungęs automatinį atsakiklį, nepalakė ryšio su skrydžių valdymo centrais)
Rugsėjo 5 d. naikintuvai atpažino ir palydėjo Rusijos karinį kuro papildymo orlaivį Il-78 (skrido pagal iš anksto pateiktą planą, išjungęs automatinį atsakiklį, palaikė ryšį su skrydžių valdymo centrais).
Rugsėjo 3 d. Lietuvos teritorinėje jūroje ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje patruliavę Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai M53 „Skalvis“ ir N42 „Jotvingis“ apie 30 jūrmylių (apie 55 km) nuo kranto užfiksavo tris Rusijos Federacijos karinius laivus: „Kalmykiya“ (korvetė, „Parchim“ klasė), „Aleksandr Shabalin“ (desanto išsilaipinimo laivas, „Ropusha“ klasė) klasė, „Stoikij“ (korvetė, „Steregushij“ klasė). Rusijos Federacijos laivai dėl jūroje Rusijos išskirtinėje ekonominėje zonoje vykdomų raketinių šaudymų nurodė keisti kursą Lietuvos Respublikos išskirtinėje ekonominėje zonoje esantiems civiliniams laivams. Stebėti tolesnių Rusijos karinių laivų veiksmų buvo nusiųstas Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laivas N42 „Jotvingis“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close