Plačias šypsenas apšvietė įvairiaspalviais zuikučiais nuo gausybės gėlių atsispindintys saulės spinduliai (GALERIJA) (atnaujinta)

Su paskutiniais karštais saulės spinduliais į žaliuosius Nemuno kilpų kraštus atkeliavo auksinis ruduo.

 

Tūkstančiai vaikų plačiomis šypsenomis pasipylė į miestų, miestelių, kaimų gatveles. Šypsenos, ko gero, spindėjo ne iš džiaugsmo artimiausius 9–10 mėnesių praleisti mokyklos suole, o iš didelio noro vėl susitikti klasės draugus, ne tik pamatyti juos pasikeitusius, bet ir pačiam pasigirti, kaip per vasarą užaugo, įdegė žaliosiose lankose ar prie jūros, o gal kokiu nauju daiktu pasipuikuoti. Ne vienas skubėjo susitikti ilgai nematytą, ko gero, per vasarą dar labiau išgražėjusią simpatiją.

 

Stebint džiugiai nusiteikusius veidus buvo aišku, kad ilgai nesimatę moksleiviai mieliau bendravo tarpusavyje, nei klausė, ką šneka puošnios damos ir kostiumais pasipuošę ponai. Šią neišvengiamą šventės pareigą iš vaikų perėmė tėveliai, vieni šypsodamiesi ir džiaugdamiesi bei didžiuodamiesi savo atžalomis, kiti mojuodami savo pažįstamiems, treti – nubraukdami šiltą ašarą.

 

Auksinis rudenėlis mokyklų bendruomenei prasidėjo tradiciškai, Šv. Mišiomis Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje, kur rinkosi pamaldžiausi tėveliai su savo vaikais. Klebonas Jonas Baliūnas sutiko visus norinčiuosius Mokslo ir žinių dieną į savo širdis priimti Šventąją dvasią, tarp jų ir Prienų mokyklų vadoves. Jau tradicija tapo šią dieną įteikti dovanas ir bažnyčiai.

 

Moksleiviai po šv. Mišių skubėjo į čia pat esantį Žiburio kalnelį, kuriame visų laukė Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir darbuotojai, Prienų švietimo centro, Prienų pedagoginės psichologinės tarnybos kolektyvai bei dar daugiau moksleivių iš visų Prienų mokyklų. Sveikinimo žodžius susirinkusiesiems tarė aukščiausi rajono pareigūnai. A. Vaicekauskas kartu su sveikinimu mokyklų direktorėms įteikė po Prienų rajono savivaldybės vėliavą. Susirinkusiuosius dainomis sveikino ir jų bendraklasiai.

 

Po iškilmių su gėlių žiedais rankose moksleiviai pajudėjo į savo mokyklas.

 

Prienų „Ąžuolo“ progimnazija keletui akimirkų sulaukė svečių iš greta esančios „Žiburio“ gimnazijos, kurios dvyliktokai į pirmąją klasę palydėjo pačius mažiausius moksleivius – pirmokus. Žiburiečiai, greitai apsisukę, skubėjo į savo gimnaziją, kurios laiptai, rodos, kasmet darosi vis mažesni. Prieš gimnaziją vos tilpo „Tautiškai giesmei“ besirikiuojantys choristai. Susidarė įspūdis, kad giedančių ir dainuojančių „Žiburio“ gimnazistų buvo daugiau negu jų besiklausančiųjų.

 

Ne mažesnė šventė vyko ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos kiemelyje. Čia išsirikiavę visi džiaugėsi ne tik savo bendramokslių pasirodymais, muzikiniais bei šokio sveikinimais, tačiau išklausė ir šiltus kunigo Arno Budrio žodžius.

 

Kai dauguma moksleivių susipažinę ir pabendravę klasėse skirstėsi po namus ir kavines, dalis moksleivių rinkosi į Prienų meno mokyklą. Mokykla pasitiko jau 50-ąją Rugsėjo pirmąją. Šia gražia proga visus sveikino ir LR Seimo narys Andrius Palionis. Svečiai, esami ir būsimi moksleiviai klausėsi mokinių atliekamų muzikos kūrinių.

 

Rugsėjo 1-oji jau keleri metai – diena be alkoholio. Prekybos centruose alkoholis neparduodamas. Taip siekiama išvengti „dievo rykšte“ vadinamo moksleivių girtavimo. Norėdamos pabrėžti ir priminti, kad alkoholis ne tik svaigina, bet ir žaloja sveikatą, Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro merginos kartu su Alytaus apsk. vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Prienų rajono policijos komisariato (PK) pareigūnais prie pėsčiųjų perėjų ties mokyklomis moksleiviams, jų tėveliams ir atsitiktiniams praeiviams dalino knygų skirtukus, kuriuose surašyta informacija tikrai pravers norintiesiems išsaugoti savo sveikatą bei gyvybę.

 

DSC_4866

Prienuose:

galerija0906 galerija0906 galerija0906

Stakliškėse:

galerija0906

Pakuonyje:

galerija0906

Birštono savivaldybėje:

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close