Kauno miesto savivaldybėje – ir prienietės rankomis atgijusi Raudonės pilis

Kauno miesto savivaldybėje atidaryta nacionalinio dailės kūrybinių darbų konkurso „Piešiam!“ laureatų paroda, kurioje puikuojasi ir prienietės Gabijos Kuzminskaitės darbas.

 

Nacionalinis dailės kūrybinių darbų konkursas „Piešiam!“ pradėtas rengti 2013 m. Pirmasis konkursas, pasak organizatorių, turėjo didelį pasisekimą, todėl 2014 m. jį nuspręsta pratęsti. Praėjusių metų tema – „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pilys“. Daugiau nei 3 tūkstančių dalyvių iš Alytaus, Kelmės, Panevėžio, Prienų, Radviliškio, Skuodo, Šilalės, Ukmergės, Vilkaviškio bei didžiųjų Lietuvos miestų turėjo nupiešti, nutapyti pasirinkta technika jiems labiausiai patinkančias pilis.

 

Konkurso dalyviai varžėsi keturiose amžiaus grupėse – nuo penkiamečio ikimokyklinuko iki bendrojo lavinimo mokyklos abituriento. Kiekvienoje amžiaus grupėje komisija išrinko po 10 finalininkų, kurie varžėsi dėl pagrindinių prizų. Konkurso vertinimo komisija atsižvelgė į temos atitikimą, išraiškingumą, meninės raiškos valdymą, kūrybiškumą, originalumą, estetiškumą.

 

Tarp net 3 tūkstančių dalyvių varžėsi bei tapo laureate ir Prienų meno mokyklos mokytojos Kristinos Žūklienės konsultuojama Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos aštuntokė G. Kuzminskaitė. Jos popieriaus lape atgijo Raudonės pilis. Tai jau ne pirmas Gabijos dailės kūrinys, džiuginantis platesnį žiūrovų ratą. Gabijos piešinys puošia ir vieną iš Prienų rajono mokinių kūrybos almanachų „Prienų krašto vyturiai“.

 

Nacionalinio dailės kūrybinių darbų konkursas tikslas – ugdyti kūrybinius ir meninius gebėjimus, puoselėti vertybines nuostatas. Konkursą organizuoja UAB „Biuro pasaulis“ ir Dailės mokytojų asociacija. Geriausių konkurso darbų paroda Kauno miesto savivaldybėje veiks iki rugpjūčio 31 d.

20150817_100616

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close