Juodasis savaitgalis: du pareigūnų papirkimo atvejai ir trečioji auka žemės ūkyje

2015-08-22, Prienų r., pievoje, šalia šieno presavimo įrenginio, gulintis ant nugaros rastas piliečio R. K. gim. 1968 m. lavonas be matomų išorinių kūno sužalojimų. Pirminiais duomenimis R. K. mirtinai buvo sužalotas šieno presavimo įrenginio.

2015-08-22, apie 3.30 val. Prienų m., gatvėje stovinčiame tarnybiniame automobilyje su skiriamaisiais policijos ženklais, pilietis E. J. Gim. 1988, gyv. Kaunas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už transporto priemonės vairavimą esant lengvame girtumo laipsnyje (0.96 promilės) valstybės tarnautojams-policijos pareigūnams: Alytaus AVPK Prienų RPK VPPS PB vyr. patruliui V. M. ir patruliui D. B. pasiūlė ir tiesiogiai davė 300 eurų dydžio kyšį. E. J. po apklausas išleistas.

2015-08-22 d., Prienų r., Alytaus AVPK Prienų rajono PK tarnybiniame automobilyje, su skiriamaisiais policijos ženklais, Škoda Oktavia, pilietis J. V. J. Gim. 1950 m., tiesiogiai davė 20 (dvidešimt) eurų kyšį, kuriuos padėjo prie vairuotojo pusės durelių ant slenksčio, valstybės tarnautojams Alytaus apskrities VPK Prienų r. PK vyriausiajam patruliui ir patruliui. siekdamas paperkamo valstybės tarnautojo neteisėto neveikimo, tai yra, kad jam nebūtų surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas (vairavo keturratį motociklą neturėdamas teisės vairuoti, tinkamai neįregistruotą, neapdraustą civilinės atsakomybės draudimu ir be techninės apžiūros). Vairavo blaivus. Po apklausos paleistas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close