Aviacijos parodoje Kauno oro uoste – nesibaigianti eilė į karinių oro pajėgų sraigtasparnį (GALERIJA)

Kauno oro uostas šeštadienį priėmė tikrą laviną aviacijos mėgėjų bei žiūrovų. Čia visi galėjo ne tik iš ypač  arti stebėti kompanijos „Ryanair“ orlaivių „Boeing 737“ nusileidimus, bet ir apžiūrėti  Italijos karinių oro pajėgų naikintuvą „Eurofighter Typhoon“, šiuo metu šalyje atliekantį NATO oro policijos misiją, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų į Kauno oro uostą atskraidintą sraigtasparnį „Mi-8T“, Oro gynybos bataliono turimą oro gynybos ginkluotę bei susipažinti su karjeros galimybėmis Lietuvos kariuomenėje ir naudojama ginkluote. Krašto apsaugos savanorių pajėgų S. Dariaus ir S. Girėno apygardos 2-oji rinktinė įsirengusi savo palapinę vos talpino visus norinčius apžiūrėti ir paliesti  modernią įrangą.

Atvykusieji taip pat galėjo leistis į ekskursiją autobusu Kauno oro uosto kilimo ir tūpimo taku, ilgesniu nei 3 kilometrai, bei pasižvalgyti po kompanijos „Aviabaltika“ angarą, kuriame remontuojami įvairūs orlaiviai. Vidurdienį virš oro uosto padėkodami žiūrovams praskriejo keturi mokomieji „Baltic aviation academy“ lėktuvai.

Žiūrovai galėjo susipažinti ir su specialiąja oro uosto techniką, daugiau už oro uosto teritorijos priežiūros bei lėktuvų aptarnavimo techniką dėmesio sulaukė oro uosto turimą priešgaisrinė technika. Žiūrovai galėjo susipažinti su Kauno tarptautinio oro uosto ugniagesių pasididžiavimu – šešiaračiu „Lentner Avenger“. 130 km val. greitį galinčio išvystyti 39 tonas sveriančio ir 10 tonų vandens bei 1,2 tonas putų gabenančio giganto pažiūrėti ir paliesti skubinosi ir patys mažiausi. Dar didesnė eilė nutįso prie sraigtasparnių. Į karinį „Mi-8T“ eilė netgi iš šono atrodė bauginanti.

Neeilinis šeštadienis Kauno oro uoste – bendradarbiavimo su Karmėlavos seniūnija rezultatas. Juo prasideda Karmėlavos miestelio šventė „Skrydis – Karmėlava 2015“, finalinis jos renginys vyks rugpjūčio 29 d. Visą savaitę iki jos oro uoste bus organizuojamos pažintinės ekskursijos.

11885077_1674658762757732_613396738777003193_n

 

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close