Pasaulio sklandymo čempionato estafetę iš Pociūnų perėmė Lenkija

Dvi savaites trukusį Pasaulio sklandymo 13,5 klasėje čempionatą dalyviai iš įvairių šalių prisimins turbūt dar ilgai. Ne tik dėl varžybų ir apdovanojimų, bet ir dėl seniai Lietuvą kamavusių tokių karščių.

 

Rugpjūčio 16 d. Pociūnų aerodrome iškilmingai uždarytas Pasaulio sklandymo čempionatas bei pagerbti jo dalyviai, nugalėtojai. Organizatoriams netikėtumų nebuvo. Tarptautiniai stebėtojai pripažino, kad čempionatą galima laikyti įvykusiu. Tuo tarpu paties čempionato nugalėtojai pradėjo aiškėti jau pirmosiomis varžybų minutėmis.

 

Per dvi savaites sklandytojai varžėsi 12 pratimų ir kaitriomis dienomis per dieną turėjo nusklęsti vidutiniškai po daugiau kaip 300 kilometrų. Taigi kiekvienas čempionato dalyvis įveikė apie 4000 kilometrų.

 

Visus dalyvius pagerbė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyriausiasis specialistas Adomas Kubilius. Apdovanojimus įteikė Lietuvos aeroklubo prezidentas Jonas Mažintas, Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) atstovas ir čempionato žiuri pirmininkas Rik Sheppe, LRV Kūno kultūros ir sporto departamento atstovas Arūnas Aidukas, Lietuvos sklandymo sporto federacijos prezidentas ir čempionato direktorius Vytautas Sabeckis.

 

Visus dalyvius sveikino ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro bei Birštono kultūros centro kolektyvai. Savo atliekamas dainas dovanojo Ramunė Liutvynskienė.

 

Nuleistą čempionato – FAI vėliavą V. Sabeckis perdavė vienam iš šio čempionato nugalėtojų Adamui Czeladzki. Adamas kartu su vėliava iškeliavo į Lenkiją, kurioje kitais metais vyks Pasaulio čempionatas.

DSC_1560

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close