Vladas Motūza – Pasaulio sklandymo čempionato 13,5 m klasėje antrosios vietos laimėtojas

Nuo rugpjūčio 2 d. Pociūnuose (Prienų r.) vykęs Pasaulio sklandymo čempionatas 13,5 m klasėje pasibaigė. Šeštadienį buvo vykdomas 12 pratimas, kuris sudėjo visus taškus ant „i“.

 

Jei pirmųjų dviejų vietų likimas praktiškai buvo aiškus prieš šeštadienio startą, tai dėl trečiosios kovojo mažiausiai trys pilotai – JAV, Australijos ir Prancūzijos. Bendros įskaitos lyderiai padarė savo darbą – skrido ramiai ir užėmė trečiąją (Stefano Ghiorzo) ir ketvirtąją (Vladas Motūza) vietas. O tai jiems užtikrino pirmąją (S. Ghiorzo, 10879 taškai) ir antrąją (V.Motūza, 10487 taškai) čempionato vietas.

Po finišo V. Motūza sakė, jog išsipildė dar prieš čempionatą pasakyti jo žodžiai, kad su tokiu greitu sklandytuvu kaip „mini LAK“ tarp čempionato dalyvių jis bus prizininkas. Tai geriausias Vlado pasiektas rezultatas tarptautinėse varžybose. Prieš 11 metų pasaulinėje klasėje lietuvis buvo ketvirtas. Tada laimėjo pirmąjį savo aukščiausią trofėjų iškovojęs lenkas Sebatian Kawa. Šio čempionato laimėjimas parodė, jog Lietuvoje, bendrovėje „Sportinė aviacija ir Ko“ pagamintas sklandytuvas – vienas geriausių savo klasėje.

Kovoje dėl trečiosios vietos nugalėjo JAV atstovas Francis G. Pin (8954 taškai), kuris laimėjo pratimą ir sugebėjo aplenkti Prancūzijos (Antoine Havet) ir Australijos (Morgan Sandercook) pilotus.

Lietuvos sklandymo čempionato programoje (MIX klasė) dalyvavę 2016 m. Pasaulio sklandymo čempionato parengiamųjų varžybų įvairių šalių pilotai taip pat išsiaiškino, kas stipresnis.

Šiose varžybose nuo pirmųjų pratimų išryškėjo lyderiai – tarptautinis sklandytojų duetas lietuvis Darius Liaugaudas ir lenkas Adam Czeladzki (11247 taškai). Primename, jog abu pilotai yra patyrę traumas ir dabar juda neįgaliųjų vežimėliuose, bet ore, kaip parodė varžybos, jiems nėra lygių.

Antras liko patyręs pilotas iš Japonijos Makoto Ichikawa (9997 taškai), trečiąją vietą užėmė Australijos pilotas Dylan Lampard (9463 taškai).

Lietuvos sklandymo čempionato klubinėje klasėje čempionas išaiškėjo tik paskutiniame pratime. Juo tapo Vytautas Rasimavičius (10300 taškų), kuris laimėjęs dvyliktąjį pratimą tapo nepavejamas varžovų. Antras buvo be konkurencijos čempionate startavęs australas Tobias Geiger (10263 taškai). O Lietuvos sklandymo čempionato klubinėje klasėje antroji vieta atiteko Joriui Vainiui (9749 taškai), trečioji – Martynui Sližui (9729 taškai).

DSC_1371

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close