„Meninės drožybos“ amatų centre vyksta rekonstrukcijos darbai

Antra savaitė Prienų „Meninės drožybos“ tradicinių amatų centre nematyti medžio drožėjų. Jie savo valdas užleido Alytaus uždarosios akcinės  bendrovės „Alkor“, kuriai patikėtas projekto „Tradicinio amatų centro plėtra“ vykdymas, meistrams.

Neilgam. Jei viskas seksis gerai, pavasarį drožėjai sugrįš. Tik jau į gerokai jaukesnes patalpas, gražesnę aplinką. Bus smagiau ne tik dirbti, įgyvendinti kūrybinius sumanymus, bet ir svečius priimti.

„Meninės drožybos“ direktoriaus pavaduotoja Zita Kuzminskienė sakė, kad tradicinio amatų centro plėtros idėją padėjo realizuoti Prienų rajono savivaldybės  administracija, pateikusi paraišką gauti paramą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemonės veiklą „Tradicinių amatų kūrimas ir plėtra“. VšĮ „Meninė drožyba“ yra šio projekto partnerė. Projekto parengimo, administravimo ir įgyvendinimo vertė su PVM – 887 772 Lt. Jis pradėtas įgyvendinti 2010 metais.

– Pastatas nepadidės, nebus apšiltintas ir iš išorės nedaug pasikeis, nes tam per mažai lėšų. Turėjome pasirinkti, ar visus pinigus panaudoti pamatams sustiprinti ir pastato išorinėms sienoms apšiltinti, ar uždengti kiaurą stogą ir sutvarkyti vidų. Pasirinkome pastarąjį variantą, – pasakojo Zita.

Pagal projektą bus pakeisti langai, durys, išgriautos, kai kur ir pastatytos vidinės sienos, įrengtos amatų mokymo, demonstracijų salės, kalvė, dušai, pastatyta kieto kuro katilinė, sutvarkyta šildymo sistema ir kt.

Iki šiol drožėjai turėjo tik stogą virš galvos, patalpas šildė vietinėmis krosnelėmis – „buržuikėmis“. Įstaigos dalininkai iki šiol naudojo savus darbo įrankius, stakles, tad iš projekto lėšų bus perkami medžio apdirbimo įrankiai, kompiuteriai, kita organizacinė technika, įranga kalvei, kūrybinių stovyklų organizavimui. Bus dalinai sutvarkyta viešoji infrastruktūra. Planuojama visą teritoriją aptverti tvora.

Darbų užsakovas – Prienų rajono savivaldybė, rangovas – UAB „Alkor“.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close