Kaip atrodys 2016-ųjų pašto ženklai?

Lietuvos paštas skelbia 2016 metais išleisimų pašto ženklų sąrašą ir kviečia gyventojus teikti projektus šiems ženklams kurti. Geriausių darbų autoriai bus apdovanoti piniginėmis premijomis nuo 217 iki 870 eurų.

„Neretai tenka išgirsti, kad sukurti pašto ženklą labai sudėtinga, kad tam reikia meninio išsilavinimo ir specialių įgūdžių. Noriu užtikrinti, kad tai netiesa. Pašto ženklų kūrimo procesas pastaruoju metu įtraukia vis daugiau gyventojų, tad šiandien savo kurtais pašto ženklais džiaugtis gali ne tik žinomi šalies menininkai, tokie kaip Juozas Statkevičius ar Ray Bartkus, bet daugelis gyventojų, moksleivių, kuriems piešimas – malonus pomėgis.

Tikiuosi, kad tokie pavyzdžiai įkvėps tiek profesionalius menininkus, tiek kitus gyventojus išbandyti savo jėgas 2016 metų pašto ženklų kūrimo konkurse“, – sakė Ervinas Vaišnoras, Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas.

Kitąmet Lietuvos paštas išleis 22 pašto ženklus įvairiomis temomis: Lietuvos raudonoji knyga, technikos ir kulinarijos paveldas, Sausio 13-osios įvykiams, avangardinio meno „Fluxus“ judėjimo pradininkui Jurgiui Mačiūnui atminti, 2016-ųjų metų vasaros olimpinėms žaidynės ir kt. Kitais metais taip pat bus išleisti du pašto ženklų blokai temomis „Lietuvos gyvūnai. Žemaitukai“ ir „Lietuvos valstybės atkūrimui – 100 metų“.

Lietuvos paštas pašto ženklų autoriams, kurių projektai geriausiai atspindės temas ir pasižymės meninio sprendimo originalumu, skirs pinigines premijas – nuo 217 iki 870 eurų.

Visos ateinančių metų pašto ženklų kūrimo konkurso sąlygos skelbiamos Lietuvos pašto internetiniame tinklalapyje www.lietuvospaštas.lt.

Per metus Lietuvos paštas vidutiniškai išleidžia 25–30 pašto ženklų. Lietuvos paštas taip pat teikia kurjerių, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

pasto zenklai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close