„Europrotų“ kovoje nugalėjo „Eurofanai“

Lapkričio 28-osios vakarą išaiškėjo Birštono „Europrotų“ žaidimo rudens sezono nugalėtojai. Jais tapo „Eurofanų“ komanda, surinkusi 114 balų.

Žaidimo „Europrotai“ rudens sezonas prasidėjo lapkričio 7 dieną. I-ajame ture susirungė 5 komandos: „Plūgų rankenos“, „Kam.er.ra“, „Eurofanai“, „Europarlamentarai“, „Caritas jaunieji savanoriai“. Antrame ture lapkričio 14 dieną  prisijungė komanda „Spirituoti žmonės“. Toliau kovėsi jau šešios viena už kitą protingesnių ir europinių žinių turinčių žmonių ekipos.

Geriausiai pirmajame ture finišavo ir daugiausia balų surinko „Eurofanų“  komanda.

Antrajame ture taip pat sėkmė lydėjo „Eurofanaus“, kurie pirmavo į savo sąskaitą susižėrę 25 balus. Trečiajame ture į priekį netikėtai išsiveržė „Spirituotų žmonių“ komanda, kuri laimėjo turėdama 37 balus.

Lapkričio 28 dienos vakarą žaidėjai susirinko į paskutinę, finalinę kovą.

Pasibaigus ketvirtajam turui, surinkę 31,5 balo priekyje buvo vėl „Eurofanai“, antroje vietoje – „Spirituoti žmonės“ su 28,5 balo ir trečioje – „Europarlamentarai“, turintys 26,5 balo.

Dalyvaujantieji žaidime turėjo nemažai žinoti ir atsakyti į bendruosius, garsinius, kulinarinius, vaizdinius ir muzikinius klausimus apie Europos Sąjungą. Teko prisiminti ne tik istorijos, bet ir geografijos žinias, prisiminti žinomus politikus ir jų kalbas, žinoti populiaresnius filmus, serialus, muzikos grupes ir atlikėjus.

Į šį žaidimą įsitraukė įvairaus amžiaus ir profesijų žmonės, įsijungė ir šeimų nariai bei draugai.

Komisijai suvedus galutinius rezultatus, paaiškėjo, kad daugiausia, net 114 balų surinko ir užsitikrino teisę vadintis europrotais „Eurofanų“ komanda, kuri ir gavo Europos Komisijos įsteigtus prizus – žaidimus.

Antroji vieta atiteko „Plūgų rankenoms“ (104,5 balo), trečioji – „Europarlamentarams“ (96,5 balo). „Kam.er.ra“ užsidirbo 90,5 balo, „Spirituoti žmonės“ – 78, o „Carito jaunieji savanoriai“ – 68 balus.

Žaidėjus sveikino šauniai renginį vedęs Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius ir renginio organizatorių vadovė, Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė. Ji pasidžiaugė birštoniečių entuziazmu įsijungiant į šį protų mūšį ir pažadėjo, kad kitais metais bus organizuojamas ir pavasarinis turas.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close