Privačių interesų vis dar nedeklaravę trys Prienų savivaldybės tarybos nariai

Vos prieš keletą savaičių Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) paviešinus sąrašą politikų, kurie buvo išrinkti į naujos kadencijos (2015-2019) savivaldybių tarybas, tačiau nesuskubo pateikti privačių interesų deklaracijos, daugelis politikų pasistengė šią klaidą ištaisyti. Tiesa, ne visi.

Per keletą savaičių politikų, vėluojančių pateikti deklaraciją, sumažėjo nuo poros šimtų iki 44. Dėl pakartotinių rinkimų Šilutės ir Trakų rajono savivaldybių politikai deklaracijas galėjo pateikti vėliau, tačiau kiti politikai privačius interesus turėjo deklaruoti iki balandžio 22 d.

VTEK paskelbus vėluojančiųjų sąrašą, privačius interesus suskubo deklaruoti abu vėluojantys Birštono savivaldybės naujos kadencijos Tarybos nariai bei 5 iš 8 Prienų rajono savivaldybės naujos kadencijos Tarybos narių. VTEK deklaracijų vis dar nepateikė Arūnas Vaidogas, Aušra Deltuvienė ir Cezaras Pacevičius.

Pasak VTEK pirmininko Romo Valentukevičiaus, reikalui esant, VTEK gali surašyti ir administracinį protokolą, kreiptis į teismą, kad jie būtų nubausti pinigine prasme, dar yra ir įspėjimai. Vien svarstymas komisijoje jau užkerta kelią buvusiam tarybos nariui įsidarbinti valstybės tarnyboje.

mapsas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close