AB „Kauno Grūdai“ – arčiau Lietuvos ūkininkų

Rugpjūčio 6 d., Kaunas. Javapjūtė jau prasidėjo, tačiau dalis Lietuvos ūkininkų ją pasitinka su nerimu: ne visuose regionuose grūdų užderėjo tiek, kiek planuota, koją pakišo nepalankios meteorologinės sąlygos. Kiti ūkininkai suka galvas, kur sandėliuoti nukultus grūdus. AB „Kauno Grūdai“ darbuotojai javapjūtės metu pasiruošę padėti kiekvienam Lietuvos ūkininkui operatyviai priimant grūdus, juos išsivežant, džiovinant ar sandėliuojant.

AB „Kauno Grūdai“ Lietuvos ūkininkams parduoda trąšų, augalų apsaugos priemonių, mikroelementų ir sėklų, vėliau iš savo klientų ir rinkos superka grūdus, kuriuos naudoja savo gamybai ir eksportui: 50 proc. supirktų grūdų eksportuojama, likę 50 proc. naudojami kombinuotųjų pašarų (60 proc.) bei miltų ir jų produktų (40 proc.) gamybai. „Kadangi esame gamybinė įmonė, iš ūkininkų supirksime visų klasių kviečius, rugius bei kitas kultūras. Aukščiausios kokybės grūdus nukreipiame į mūsų miltų malūną, o pašariniai kviečiai, kurių AB „Kauno Grūdai“ superka apie 150 tūkst. tonų, paskirstomi kombinuotųjų pašarų ir naminiams gyvūnams skirtų produktų gamybai“, – sakė įmonių grupės „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys pridurdamas, kad šiemet planuojama iš ūkininkų supirkti daugiau kviečių nei pernai, taip pat bus superkamas didesnis žirnių bei pupų kiekis.

Įdiegtas grūdų priėmimo standartas: grūdai iš ūkininkų priimami ne ilgiau nei per 2 val.

Įmonės grūdų gamybiniai ir prekybiniai poreikiai yra virš 500 tūkst. tonų, grūdai išskirtinai superkami tik iš augintojų. Investavus į logistikos infrastruktūros plėtojimą, buvo įsigyta naujų transporto priemonių, kuriomis šią javapjūtę operatyviau bus gabenami grūdai iš ūkininko kiemo. Taip pat investuota į laboratorinės įrangos atnaujinimą ir laboratorijos darbuotojų kvalifikacijos kėlimą. Visa tai leidžia užtikrinti, kad AB „Kauno Grūdai“ laboratorijose būtų greičiau atliekami kokybės nustatymo tyrimai, todėl ūkininkai sparčiau priduos grūdus. AB „Kauno Grūdai“ supirkimo taškuose nuo šių metų diegiamas grūdų priėmimo standartas, kuris užtikrins, kad grūdai iš ūkininkų būtų priimami ne ilgiau nei per 2 val. Supirkimo taškų darbas visą parą ūkininkų buvo ypač teigiamai įvertintas, todėl kai kuriuose taškuose grūdai ir šiemet bus priimami 24 val. per parą.

„Begos“ terminale grūdai priimami tiesiai iš nukulto lauko

Siekiant sustiprinti grūdų supirkimo pajėgumus, praėjusiais metais „Begos“ terminale įrengta džiovykla, kuri leidžia priimti ir išdžiovinti daugiau nei 2000 t. šlapių grūdų per parą. Pastačius džiovyklas „Begos“ terminale ūkininkams patogu tiekti tiek paruoštus ir išdžiovintus grūdus, tiek ir grūdus tiesiai iš nukulto lauko į Klaipėdos uostą, išvengiant tarpinių elevatorių. „Begos“ terminale planuojama priimti kviečius, rapsus, pagal atskirą susitarimą – pašarinius kviečius, kvietrugius, miežius, žirnius. Visos kultūros terminale bus priimamos ištisą parą 7 dienas per savaitę.

Jurbarko elevatoriuje superkami žieminiai rapsai, miežiai, kvietrugiai, žirniai ir pupos

Pasak įmonių grupės „KG Group“ vadovo Tautvydo Barščio, į Jurbarko elevatoriaus modernizaciją investuota apie 1,5 mln. eurų. Pagrindinis modernizacijos tikslas buvo pagreitinti grūdų priėmimą, paspartinti technologinius procesus. Įvykdžius modernizaciją, grūdų džiovinimo našumas padidėjo 3 kartus, pastačius naujas talpyklas, išaugo priimamų grūdų kiekis. „Visi minėti sprendimai, šiemet leis Jurbarko elevatoriuje supirkti dvigubai daugiau grūdų. Skirtingai nei anksčiau, šiemet supirksime žieminius rapsus, miežius, kvietrugius, žirnius, pagal galimybes – pupas“, – sakė Tautvydas Barštys.

Alytaus elevatoriuje priimamos visos grūdinės kultūros

AB „Kauno Grūdai“ rekonstravo Alytuje įsikūrusį didžiausią savo elevatorių, talpinantį 70 tūkst. tonų grūdų. Elevatoriuje įrengta papildoma grūdų priėmimo duobė, automatizuoti priėmimo procesai, investicijos leido paspartinti džiovinimo našumą ir priėmimo tempą, tad, ūkininkai neužtruks priduodami grūdus. Alytaus elevatoriuje šiemet ištisą parą bus priimamos visos grūdinės kultūros ir ekologiniai grūdai.

AB „Kauno Grūdai“ išplėtė veiklą regionuose

Ūkininkų patogumui AB „Kauno Grūdai“ išplėtė veiklą regionuose, modernizavo elevatorius ir supirkimo sandėlius, papildė elevatoriuose superkamų grūdų sąrašus. Įmonė praėjusiais metais įrengė Zelvės grūdų supirkimo aikštelę, o šiemet – naują grūdų supirkimo aikštelę Jonavoje. „Tokiose aikštelėse patogiai ir greitai priimami grūdai, nesusidaro ūkininkų eilės. Javapjūtės metu tai ypač aktualu, todėl aikštelių tinklą plėtosime ir toliau“, – teigė Tautvydas Barštys.

Zelvės aikštelėje šiemet superkami žieminiai rapsai, kviečiai, kvietrugiai, miežiai, avižos, pagal atskirą susitarimą – maistiniai rugiai. Jonavos aikštelėje superkamos tokios pat kultūros, pagal atskirą susitarimą – avižos, žirniai ir pupos. Ūkininkai, norėdami vežti grūdus į Zelvės ar Jonavos aikšteles, turi kreiptis į savo regiono vadybininką dėl pirkimo sutarčių sudarymo.

AB „Kauno Grūdai“ visiškai pasiruošę grūdų supirkimui ir sklandžiam apmokėjimui už grūdus

Pasak mokslininkų, sausra pakoregavo prieš mėnesį planuotą rekordinį derlių, tačiau jis šiemet kai kuriuose regionuose vis dar nusimato gausus. „Ūkininkai įdėjo daug pastangų, kad šių metų derlius būtų kokybiškas ir gausus. Jau dabar prasidėjusi rapsų javapjūtė rodo, kad jų užderėjo tikrai ne vienodai: Šakių regione prikuliama apie 4,5 – 5,5 t/ha, o Alytaus regione ūkininkas džiaugiasi prikūlęs nors 3 t/ha, grūdai kol kas sausi, aukštos kokybės. Kaip bus su kviečiais, kol kas sunku pasakyti, jų pagrindinis kūlimas vyksta šiuo metu“, – sakė Tautvydas Barštys. Kalbėdamas apie grūdų supirkimo kainas jis teigė, kad grūdų rinka yra labai dinamiška, kainos svyruoja kasdien, o globalizacija visus skirtingų šalių ūkininkus išrikiavo į vieną eilę, kurioje galioja pasiūlos ir paklausos dėsniai. „Lieka palinkėti ūkininkams išlikti optimistiškiems, javapjūtė dar tik prasidėjo, tad koks bus derlius ir už kokią kainą jie parduos grūdus, matysime, tik grūdams atsigulus į aruodus. Mes savo ruožtu, esame visiškai pasiruošę grūdų supirkimui, turime nusimatę finansinius įrankius, kad apmokėjimas už grūdus būtų sklandus“, – kalbėjo įmonių grupės „KG Group“ vadovas, Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos prezidentas.

AB „Kauno Grūdai“ šį sezoną grūdus supirks savo elevatoriuose ir 23 supirkimo vietose visoje Lietuvoje. Supirkimo kainas, supirkimo taškų adresus ir kontaktus rasite internetinėje svetainėje www.kaunogrudai.lt

KG GROUP informacija

Kauno Grudai arciau lietuvos ukininku

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close