Prienų ir Birštono sveikuolių triumfas

Sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ vadovė Leonora Kalantienė tryško džiaugsmu – tradicinės fizinės kūno sveikatos įvertinimo šventėje, finaliniame Lietuvos Respublikos Prezidento taurės konkurse „Lietuvos sveikuolis 2012“ Prienų komanda buvo nenugalima. Ji apdovanota pirmosios vietos taure ir pagrindiniu prizu – L R Prezidento pereinamąja taure. Šiuos titulus „Versmenė“ pelno antrus metus iš eilės.

Į Prienus atkeliavo dar dešimt taurių. Jos įteiktos savo amžiaus grupėse pirmąsias vietas iškovojusiems Evelinai Motuzaitei, Tadui Galkauskui, Daivai Sadauskaitei, Linai Damukaitienei, Osvaladui Žurauskui, Liudui Madiekšai, Aldonai Vabolienei, Janinai Bredelienei, Marijai Urbanavičienei ir Vladui Linkevičiui. Prienų komandos sąskaitoje dar dešimt antrųjų ir tiek pat trečiųjų vietų!

Šeštadienį Kaune įsikūrusiame Lietuvos sporto universitete „Lietuvos sveikuolio“ konkursas vyko jau septynioliktą kartą. Šiemet dėl pagrindinio prizo susirungė Alytaus, Birštono, Elektrėnų, Kauno, Panevėžio Prienų, Šiaulių ir Vilniaus sveikatos klubų komandos, iš viso 260 žmonių. Gausiausia (net 85 dalyvių) buvo prieniškių komanda. Jos gretose ir garbiausi konkurso dalyviai: 86 m. M. Urbanavičienė ir 91 m. V. Linkevičius.

Pagal amžių, pradedant nuo 12 metų, konkursantai buvo suskirstyti į trylika grupių. Visiems reikėjo atlikti po šešis fizinio pasirengimo testus: plaštakos jėgos, liemens lankstumo, pilvo raumenų jėgos, ištvermės, pusiausvyros, kybojimo, bėgimo. Vyresniems nei 70 m. kai kurie testai buvo pakeisti. Taip pat buvo matuojamas ūgis ir svoris. Visa tai buvo vertinama taškais. Prieniškiai surinko rekordinį taškų skaičių – 995!

Antrąja vieta džiaugėsi Birštono sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“. Jo sąskaitoje – 559 taškai. Birštoniečių apdovanojimų derlius taip pat gausus: penkios pirmosios, penkios antrosios ir šešios trečiosios vietos. Savo amžiaus grupėse nugalėjo Neringa Pilikauskaitė, Ričardas Januša, Vytautas Gedminas, Aldona Žaliauskienė ir Kazys Lukošius. Beje, Prezidento taure birštoniečiai džiaugėsi trejus metus iš eilės.

Trečioje vietoje liko Panevėžio „Rambyno“ klubas (491 tšk.). Jis Prezidento taurę buvo iškovojęs net 12 kartų. Jau penkti metai taurė puikuojasi mūsų krašte. Tai rodo, kad mūsų krašto sveikuoliai yra aktyviausi.

Konkursas vyko ištisą dieną, bet nuobodžiauti neteko. Laisvesniu laiku buvo galima pasimokyti šiaurietiško ėjimo, pasiklausyti paskaitų „Fizinis aktyvumas ir rudens ligos“, „Rudens šaknų galybė ir gydyba“, „Mums reikalinga energija“, pasižiūrėti filmą apie Palangos sveikatos mokyklą „Tarp žemės ir dangaus“.

Uždarymo šventėje L. Kalantienė sakė, kad šiemet konkurse galvojo nedalyvauti, lai LR Prezidento taure pasidžiaugia ir kiti. Bet atvežti taurę vieną, be žmonių, buvo kažkaip negražu. Taip pradėjo burti komandą. Pagrindinis krūvis teko energingajai Janinai Bredelienei. Jos dėka ir pavyko suburti tokią gausią komandą. Už tai ji „Versmenės“ klubo vardu nuoširdų „ačiū“ taria Prienų kūno kultūros ir centro treneriams, ypač trenerei Gražinai Goštautaitei ir jos sportininkams, Šaulių klubo vadui Sigitui Žaliui ir jo šauliams, Prienų rajono savivaldybės darbuotojams ir Tarybos nariui Alvydui Vaicekauskui, šauniai Prienų globos namų komandai ir ją padėjusiam parengti bei dalyvavusiam Arvydui Tareilai, komandą lydėjusiai Raimondai Sakalauskienei, „Žiburio“ gimnazijos moksleiviams, pagyvenusių žmonių šokių kolektyvo „Vajaunas“ šokėjams, Justino Marcinkevičiau bibliotekos darbuotojoms, visuose konkursuose dalyvaujančiam Jonui Paulauskui ir visiems kitiems, nepagailėjusiems savo šeštadienio ir lėšų – dauguma važiavo nuosavu transportu.

Beje, pati J. Bredelienė savo amžiaus grupėje ketvirti metai iš eilės tampa nugalėtoja, grįžta su taure. Ji – daugiausia laurų pelniusi sveikuolė.

 Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close