Prevencinis projektas ,,Įkalinti mokykloje“

Vienas pats žmogus silpnas kaip apleistas Robinzonas,tik bendraudamas su kitais jis gali daug nuveikti.

A.Šopenhaueris

Jau nuo 2005 metų, gruodžio mėnesio pirmąjį savaitgalį, Balbieriškio pagrindinėje mokykloje vykdomas trijų dienų prevencinis projektas „Įkalinti mokykloje“.Jame dalyvauja savanoriai 8-10 klasių mokiniai.Šiemet projekte dalyvavo 37 Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos ir Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus  bei Trakų r. S.Trakų Kęstučio pagrindinės mokyklos dalyviai.Projekto metu mokiniai mokėsi bendravimo meno:kalbėti,klausyti ir išgirsti šalia esantį.Tobulino savo socialinius įgūdžius:patys gamino valgį, serviravo stalus, plovė indus. Daug sportavo, išbandė kūrybinius gebėjimus.Viso projekto metu nebuvo galima naudotis mobiliaisiais telefonais bei kompiuteriu,žiūrėti televizorių skaityti spaudą.Mokiniai mokėsi bendrauti ne virtualioje aplinkoje,o gyvai t.y.žiūrėdami draugui į akis,laikydami jį už rankos.Vis dažniau mes pastebime,kad tiek paaugliams,tiek suaugusiems neretai pritrūksta žodžių ir drąsos išsakyti savo mintims ir problemoms, nemokame įsiklausyti ir išgirsti šalia esančių.

Buvimas kartu uždaroje erdvėje moko nuoširdumo,atvirumo,mažina abejingumą,skatina bendravimą ir bendradarbiavimą Kartu su vaikais projekte dirbo ir Balbieriškio bei S.Trakų mokyklų socialiniai pedagogai Asta Marcinkevičienė ir Zita Norkienė,Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus direktoriaus pavaduotoja Neringa Zujienė.Įvairias sportines varžybas vaikams vedė ir teisėjavo nenuilstantis kūno kultūros mokytojas Vitas Rymantas Sidaravičius.Jau antrus metus mums mielai sutinka padėti Prienų socialinių paslaugų centro darbuotojai.Šiemet mokiniai vadovaujami  Prienų socialinių paslaugų centro užimtumo specialisto Rolando Simanavičiaus ir technologijų mokytojos Jelenos Milaš iš molio gamino draugystės figūrėles bei rožes,pynė advento vainikus ir įrengė Kalėdinio miesto kampelį.Visiems prisidėjusiems prie sėkmingos projekto eigos dėkojame už kūrybiškumą, parodytą kantrybę ir supratingumą.

Projekto vadovė Reda Valančienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close