Dviguba šventė Siponių bendruomenėje

Šeštadienį, liepos 25 dieną, Siponių bendruomenės žmonės susirinko į iškilmingą renovuotų bendruomenės patalpų atidarymą, taip pat pasveikino šio krašto Onas ir Onutes su jų vardo diena. Į renginį atvyko Seimo narys, Siponių bendruomenės narys Andrius Palionis, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, merės pavaduotojas, Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys, Nemajūnų ir Matiešionių krašto bendruomenių pirmininkai bei renovacijos darbus atlikusios UAB „Alavista“ atstovai.

 

Šventės dalyvius skambia daina pasitiko Birštono vienkiemio bendruomenės moterų ansamblis.

Siponių krašto bendruomenės pirmininkė Vijolė Skorodumovienė sveikino šventės dalyvius ir džiaugėsi suremontuotomis patalpomis, kuriose kaimo žmonės galės rinktis į renginius, vakarones bei repeticijas. V. Skorodumovienė paminėjo, kad Siponių bendruomenė susikūrė 2008 metais ir pradėjo savo aktyvią veiklą. Žinoma, kaip sakė bendruomenės pirmininkė, be savivaldybės merės bei tarybos palaikymo ir dėmesio nebūtų tiek daug pasiekta ir padaryta. Pasak pirmininkės, pirmiausia VVG pakvietė dalyvauti projekte. Iš jam skirtų lėšų (25 tūkst.litų) bendruomenė įsigijo minkšto inventoriaus – stalų, kėdžių, taip pat muzikos instrumentus. Po metų kitam projektui įgyvendinti buvo laimėta 310 tūkst. litų, iš jų ir buvo nutarta renovuoti bendruomenės patalpas.

„Šiandien turime gražiai renovuotas patalpas, kuriomis galime didžiuotis. Tačiau tuo mūsų darbai nesibaigia, ir trečiojo VVG projekto metu žadame įsigyti tautinius drabužius. Bendruomenė taip pat rašė projektą, o už gautas lėšas (3000 Lt) įsigijo baldų į mažąjį kambarėlį ir įgarsinimo aparatūrą. Gyvenam, dirbam ir judam į priekį. Dabar turime gražias patalpas, tad prašau žmonių: būkite aktyvūs, ateikite, būkite kartu, dalyvaukite renginiuose“, – kalbėjo V. Skorodumovienė.

Už nuoširdų darbą renovuojant bendruomenės patalpas ir aktyvią veiklą bei įvairią pagalbą bendruomenės pirmininkė įteikė padėkas Jonui Dirginčiui, Valdui ir Birutei Laukevičiams, Arūnui Petraškai, Jonui Kederiui, Astai ir Valdui Mockevičiams, Ričardui ir Tadui Radvilams.

Bendruomenės pirmininkė priminė, kad liepos 25-oji – Oninių išvakarės. O šiame krašte gyvena net 12 šį lietuvišką vardą nešiojančių moterų. Vyriausiai amžiumi Onai Sadauskienei buvo įteiktas didelis duonos kepalas, o jauniausiajai – Onai Girdziuškienei – pyragas.

Onas ir Onutes sveikino ir dovanėles įteikė savivaldybės merė N. Dirginčienė, seniūnas J. Kederys bei Seimo narys A. Palionis.

Savivaldybės vadovė dėkojo bendruomenės pirmininkei už gerą ir atsakingą darbą įgyvendinant projektus, kaimo žmonių gyvenimo kokybės gerinimą ir telkimą bendriems tikslams. N. Dirginčienė ir V. Kederys bendruomenės pirmininkei įteikė padėką ir paveikslą – savivaldybės herbą.

Siponių bendruomenei priklausantis Seimo narys A. Palionis taip pat dėkojo V. Skorodumovienei už darbą, savivaldybei – už paramą ir palaikymą.

„Mes – stipri bendruomenė, nesvarbu, kad maža. Ir nesvarbu, koks projektas buvo įgyvendintas – „minkštas“ ar „kietas“, jis stiprina bendruomenę. Svarbu, kad šie bendruomenės namai atliktų savo funkciją – burtų ir telktų žmones“, – sakė A. Palionis.

Savo palinkėjimus išsakė ir įkurtuvių atminimo dovanėles įteikė Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas V. Kederys, Nemajūnų bendruomenės pirmininkė Angelė Kederienė ir Matiešionių krašto bendruomenės pirmininkė Daiva Valatkienė.

Siponių bendruomenę sveikino ir dėkojo už gražius, bičiuliškus santykius Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė, Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Daiva Citvarienė bei statybinės organizacijos UAB „Alavista“ atstovai.

Renginio metu koncertavo Birštono vienkiemio moterų ir vyrų ansambliai, taip pat į svečius atvykęs Nemajūnų bendruomenės „Santalka“ moterų muzikinis kolektyvas, vadovaujamas Romualdo Žukausko.

Perkirpti simbolinę juostelę buvo pakviesta savivaldybės merė N. Dirginčienė, seniūnas J. Kederys, bendruomenės pirmininkė V. Skorodumovienė ir UAB „Alavista“ atstovas.

Po iškilmingo atidarymo visi buvo pakviesti į dažais kvepiančias patalpas, kur jau laukė vaišėmis nukrauti stalai ir smagi muzika. Gerai padirbėjus, gera džiaugtis rezultatais, smagu visiems kartu ir pasilinksminti. Ypač kai švęsti yra net dvi gražios progos…

DSCF4216

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close