Veiveriai šventė tris dienas (GALERIJA)

Liepos mėnuo – pats vidurvasaris, su savimi atsinešantis ne tik įvairiaspalvį vasaros žydėjimą, gausų laukų derlių, bet ir dvi svarbias tradicinio kalendoriaus datas. Liepos 25-oji – šventojo Jokūbo, vieno iš Kristaus apaštalų, vardadienis. Šiai dienai tradicijomis ir papročiais antrina Oninės, švenčiamos liepos 26-ąją. Jokūbinės ir Oninės laikomos prinokinusio derliaus vasaros šventėmis. Pasak etnografų, po Oninių „dienelės – trumpyn, darbeliai – mažyn“.

Oninių atlaidai, matyt, davė pradžią Veiverių seniūnijos vasaros šventei, šiais metais pirmą kartą šurmuliavusiai net tris dienas. Per tris gero oro lydimas dienas duoklė atiduota ir vaikams, ir sportui, ir Onoms.

Šventė startavo liepos 24-ąją saugaus eismo, sveikos gyvensenos pamokėlėmis, viktorina, koncertu, žaidimais ir šokiais Veiverių vaikų žaidimų aikštelėje.

DSC_7207

 

 

Veiverių seniūnijos vasaros šventė prasidėjo renginiu mažiausiems seniūnijos gyventojams

Vasarai skubant susitikti su rudeniu gražus būrys vaikų su mamytėmis, tėveliais, močiutėmis ir seneliais susirinko į Veiverių vaikų žaidimo aikštelę. Čia visi gražiai išklausė paskaitėlės, kaip pasirūpinti savimi ir būti sveikam, kaip saugiai žaisti namuose, kieme, būti pavyzdingu eismo dalyviu.

DSCF4217

Renginuką organizavusios Veiverių socialinių paslaugų centro darbuotojos Jolita Buzaitė ir Biruta Keturakienė bei Veiverių bendruomenės centras labai džiaugėsi tokiu dideliu būriu Veiverių seniūnijos vaikų ir svečiais iš Prienų socialinių paslaugų centro. Socialinės darbuotojos pasirūpino saugia vaikų kelione iš atokesnių seniūnijos kampelių ir vaišėmis.

Paskaitėles skaitė ir su vaikučiais bendravo Veiverių VŠĮ „Veiveriečių sveikata“ gydytoja R. Voverūnienė, Alytaus apskr. VPK Prienų PK VTS PP specialistė E. Kubilienė ir vaikų ilgai lauktas Amsis, kuris buvo sutiktas labai meiliai. Atidžiai klausę patarimų ir teisingai atsakę į paruoštus klausimus vaikai buvo apdovanoti gražiomis dovanėlėmis.

Labai džiugu ir netikėta buvo sulaukti gausių dovanų iš UAB „Marijampolės pieno konservai“, kurias su gražiais linkėjimais atvežė Veiverių KLC direktorė V. Mitrikevičienė. Prie renginio džiaugsmingai prisijungęs Kultūros ir laisvalaikio centras dovanojo renginio įgarsinimą ir fantastišką „Cukraus pudros“ koncertą. Pyragų visiems vaikams prikepė ir sūriais vaišino L. Pažėrienė, saldainių atsiuntė E. Lukoševičiūtė. Bendruomenė dalyvaudama saugaus eismo konkurse vėl teikė prisiminimo dovanėles. Veiverių seniūnijos seniūno pavaduotoja A. Lazdauskienė džiaugėsi gausiu dalyvių būriu, gražiomis dainomis ir šauniai prasidedančia tradicine vasaros švente. Ji padėkojo organizatoriams ir įteikė didelį saldų prizą. Ačiū dainininkams. Aikštelėje skambėjo dainos, sukosi šokėjų poros, vyko žaidimai ir viktorinos. Mamytės ir močiutės, atvykusios su gausiais vaikučių ir anūkų būriais, šypsojosi ir dalyvavo visur kartu su vaikais. Visų nuotaika buvo puiki, saulėta, kaip ir oras, tarsi šventei užsakytas.

Tikimės, kad dar kartą pakalbėję apie saugumą ir švarą vėl kurį laiką prisiminsime patarimus, o rugsėjo mėnesį susitiksime visi sveiki ir žvalūs. Organizatoriai to ir laukia. Taigi visiems gražios, saugios, sveikos ir labai linksmos nubėgančios vasaros!

Širdingas ačiū Alytaus apskr. VPK Prienų PK VTS PP tyrėjui J. Petrauskui, kurio aikštelėje nematėme, bet jautėme jo palaikymą ir pagalbą.

Veiverių bendruomenės centro pirmininkė Daiva Venclovienė

Vasaros šventę lydėjo karšti saulės spinduliai

Mažieji veiveriškiai, Veiverių seniūnijos vasaros šventės išvakarėse pasidžiaugę smagiomis pamokėlėmis su policijos šuneliu Amsiumi, antrąją dieną užleido vyresnėliams.

galerija0906

Itin didelis pulkas Veiverių sportininkų skubėjo į Tomo Žilinsko gimnazijos stadioną, kuriame jų laukė ne tik šventinė sporto olimpiada, bet ir kaitri saulė. Tiesa, pastaroji, šiemet liūdinanti atostogautojus, sportininkus labiau džiugino. Gražią dieną ir sportuoti smagiau.

Sporto varžybose sportininkai išmėgino ne tik raumenis, bet ir proto galią. Panarinę galvas virš kvadratais išmargintų lentų susigrūmė šaškių žaidėjai. Tarp vyrų greičiausiai priešininkų šaškes „iškapojo“ Romualdas Ermošenka. Jam nusileido Modestas Kairaitis, o Andrius Venslova liko trečioje vietoje. Moterų grupėje šventinę dieną neįveikiama buvo Dalia Grėblikienė. Ne taip lengvai įveikti priešininkus sekėsi Virginijai Damijonaitytei. Na, o Linai Damijonaitytei teko patirti šiek tiek daugiau pralaimėjimų ir tenkintis trečios vietos medaliu.

R. Ermošenka nenugalimas buvo ir Ostapo Benderio išpopuliarintų šachmatų varžybose. Jo rankų, o ypač sumanumo, dėka po languotą lentą judantys šachmatai sėkmingai išsaugojo karalių ir iškovojo pergalę. Jam nusileido Mindaugas Sūdžius. Didmeistrio vardo dar teks palaukti ir trečioje vietoje likusiam Denysui Lajūrovui.

Stalo teniso kamuoliuką sėkmingiausiai atmušinėjo Rimgaudas Dudinskas. Jo pranašumą teko pripažinti antroje vietoje likusiam Lukui Černauskui, o Linui Dambrauskui tobulos pergalės vis populiarėjančioje sporto šakoje teks siekti su trečios vietos medaliu.

Nuostabi karšta diena paplūdimio aikšteles leido įsivaizduoti ir tinklinio žaidėjams. Jie ant smėlio susikovė dėl geriausių seniūnijos tinklininkų vardo. Šiame turnyre L. Dambrauskas, Jonas Lazauskas bei Lukas Falmantas po įtemptos kovos iškovojo pirmąją vietą, antroje vietoje liko Gytis Krušinskas su M. Kairaičiu ir M. Sūdžiumi, o trečioje – Donatas Tiškus su A. Venclova ir L. Černausku.

Ilgiausiai užsitęsė kova dėl nacionalinės sporto šakos – krepšinio taurės. Po ilgų, sekinančių ir ne vieną lašą prakaito pareikalavusių varžybų taurė atiteko Nerijui Baltrušaičiui, Povilui Glaniauskui, Tautvydui Vilkui bei Povilui Kirpičenko. Antrąja vieta džiaugėsi Arvydas Petkevičius, Justinas Kavaliauskas, Arnas Tilindė ir Gediminas Buinickas. Dar žemesnę, bet jokiu būdu ne žemiausią, vietą užėmė Tado Ragucko, Gintaro Žilinsko, Evaldo Ragucko bei Pauliaus Januškevičiaus komanda.

Vos saulei pradėjus savo kelią žemyn, sporto aikštelės ištuštėjo – visų laukė iškilmingas vakaras. Į šventinį koncertą veiveriškiai traukė kartu su draugais, šeimomis ir net visa gimine. Tokio gražaus ir šilto vakaro niekas nenorėjo praleisti prie televizoriaus.

Veiverių A. Kučingio meno mokyklos kiemelyje surinkusiesiems dainavo talentingiausi Veiverių krašto atlikėjai: savo dainomis žiūrovus užburiančios ir sujaudinančios Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalistės, kiekvieną rajono šventę dainomis papuošiantis „Cukraus pudros“ jaunimas. Juos palaikė ir Višakio Rūdos liaudiškos muzikos kapela „Šaltinėlis“.

Besilinksminančius veiveriškius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Andrius Palionis, kuris įteikė apdovanojimus ne tik sporto varžybų nugalėtojams, bet ir organizatoriams. Daivos Macijauskienės, Jurgitos Dranginienės ir N. Baltrušaičio dėka Veiverių jaunimas ne tik galėjo dalyvauti azartiškose sporto varžybose, bet ir būti pagerbtas visų miestelėnų bei aukščiausių šalies bei rajono pareigūnų.

Už gražią šventę organizatoriams, patiems Veiverių gyventojams dėkojo ir gero vakaro linkėjo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė bei visas būrys tarybos narių. Speciali dovana bei padėka įteikta vieniems didžiausių šventės pagalbininkų – Laimai ir Vidui Ruseckams.

Vakaro padėkas bei linksmybes lydėjo ir Veiverių seniūnijos jaunimo bendras šokis „Flash mob-dance“, sukurtas specialiai šiai šventei. Šokis suvienijo bei suartino ne tik jaunimą, bet ir daugiau miestelio istorijos savo akimis regėjusius šventės dalyvius. Iškilmes vainikavo grupės AGE koncertas.

 Mantvydas Prekevičius

Gražiausios šventės gėlės – Onos ir Onutės

 Veiveriškiai kasmet stengiasi surengti kuo įspūdingesnį ir įsimintinesnį susibūrimą. Juk šventė suburia ne tik miestelio, aplinkinių kaimų gyventojus, bet ir jų artimuosius, bičiulius, išvykusiuosius. Šiemet pečius surėmė didelis būrys organizatorių: Veiverių kultūros ir laisvalaikio centras, seniūnija, bendruomenės seniūnaičiai, Prienų r. Socialinių paslaugų centras, Veiverių T. Žilinsko gimnazija, Ūkininkų sąjungos Prienų skyrius, Veiverių Šv. Liudviko parapija, Veiverių muziejus.

galerija0906

Veiveriškiai per Onines pagerbia ne tik Onas, bet ir duoną. Dalintis ja ir dėmesiu, šiluma vieniems su kitais Šv. Onos atlaidų Šv. Liudviko bažnyčioje metu kvietė Veiverių klebonas Kęstutis Vosylius. Bažnyčioje pašventinta, palaiminta, seniūnijoje gyvenančių moterų iškepta duona dalintasi ir agapės Veiverių A. Kučingio meno mokyklos kiemelyje metu. Pirmąją riekę šeimininkių iškeptos duonos atriekė ir parapijiečiams bei visiems šventės svečiams dalijo pats parapijos klebonas K. Vosylius. Šis ritualas – gražus bendrystės, bendruomeniškumo, krikščioniškos meilės simbolis, vienijantis visą bendruomenę.

 

Pagerbtos seniūnijoje gyvenančios Onos

Liepą žemė pasipuošusi pačiais spalvingiausiais vasaros žiedais, bet patys gražiausi tarp jų – Onos ir Onutės. Norinčiųjų pasveikinti Veiverių seniūnijoje gyvenančias ir į šventę atvykusias Onutes šiemet, kaip ir kasmet, netrūko. Juk Veiverių kraštas garsus politikais, atstovaujančiais kaimo žmonėms rajono Taryboje, ūkininkais ir verslininkais, darbščiais žmonėmis, dosniai paremiančiais visas seniūnijos šventes, žymus ilgamečiais ir jaunais saviveiklos kolektyvais, papuošiančiais dažnus viso rajono kultūrinius renginius. Visi jie ir Prienų kraštui atstovaujantys LR Seimo nariai Onas apibėrė gėlėmis, dovanomis bei kitais maloniais siurprizais. Onas sveikino ir ilgų, sveikų, džiaugsmingų gyvenimo metų linkėjo LR Seimo narys Andrius Palionis, LR Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus padėjėja Loreta Jakinevičienė, Prienų rajono savivaldybės tarybos nariai, Veiverių krašto atstovai Cezaras Pacevičius, Juozas Krikštolaitis, Martynas Butkevičius ir Marytė Kleizienė, rajono ūkininkų sąjungos vadovai, Ūkininkų sąjungos narys Jonas Vilionis.

Ypatingos pagarbos ir dėkingumo žodžių nusipelnė Veiverių parapijos klebonas K. Vosylius, tarnaujantis šiame krašte dar tik keletą metų, tačiau savo dideliais darbais jau spėjęs pelnyti parapijiečių meilę ir pagarbą. Jį sveikino ir už didelę meilę žmonėms, bendruomenės suvienijimą, bažnyčios ansamblio atnaujinimą dėkojo Seimo narys A. Palionis, Seimo nario V. Kamblevičiaus padėjėja L. Jakinevičienė. Klebonas K. Vosylius pasidžiaugė buvęs šiltai priimtas parapijoje, padėkojo parapijiečiams už jaučiamą artumą, draugiškumą – ypač tiems žmonėms, kurie savo kilniais darbais ateina bažnyčiai į pagalbą, ir palinkėjo visiems Dievo palaimintų dienų.

Vasaros šventės metu Seimo narių padėkomis, dovanomis bei prizais apdovanotos ne tik varduvininkės, bet ir daug kitų šventės dalyvių. Pasveikinti pavasarį Šiauliuose vykusio moksleivių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė“ respublikinio turo dalyviai – jaunieji Veiverių šokėjai (jiems dovanas perdavė ir judėjimas „Už socialinį teisingumą“ bei jo vadovė V. Janulevičienė), Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro meno mėgėjų kolektyvų vadovė Jadvyga Beikauskienė. Oninių išvakarėse 80-mečio jubiliejų pasitikusiam Veiverių seniūnijos gyventojui Algimantui Stanevičiui įteiktas V. Kamblevičiaus sveikinimas.

Šventės metu padėkota ir Skriaudžių klebonui Arūnui Simonavičiui, patiems didžiausiems, nuoširdžiausiems rėmėjams, be kurių nebūtų tiek grožio akiai, tiek džiaugsmo širdžiai, tiek prizų, dovanų ir vaišių dideliems bei mažiems. Tardami ačiū jiems, šventės vedėjai Virginija Mitrikevičienė ir Valius Januševičius tarė ačiū ir visiems, kurie prisidėjo, kad ši šventė būtų tokia ilga, graži ir prasminga. Ją vainikavo Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro meno mėgėjų kolektyvų, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro šokių ansamblio „Vajaunas“, Ežerėlio kultūros centro vokalinio ansamblio „Senieji draugai“ ir solistės Neringos (iš grupės „Nemuno krantai“) pasirodymai.

 Roma Sinkevičiūtė

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close