Vasaros stovykla – ir laisvė, ir savarankiškumas, ir atsakomybė, ir vasaros nuotykis

Mokslo metai baigėsi, jau birželio viduryje mokyklos ištuštėjo, nutilo vaikų klegesys… Bet tik ne Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centre. Iki liepos vidurio vaikai čia nesijautė vieniši, o liepos 13–17 dienomis 20 vaikų būrys beveik savaitę laiką leido vaizdingame gamtos prieglobstyje, prie Verknės ir Alšios – vasaros stovykloje „Pažink save ir savo kraštą – 2015“.

 

Kas iš suaugusiųjų neprisimename mokyklinių vasaros stovyklų? Kas nežinome, kad tik dideliame būryje galima patirti tikro bendravimo skonį: džiaugsmą, bendrumą, tikrumą, dalijimąsi, atlaidumą, draugystę. Kad galima ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir geriau pažinti save bei draugus – per įvairias veiklas, užsiėmimus, žygius. Stovyklos dienos, galinčios įsiminti visam gyvenimui ypatingais potyriais, įspūdžiais ir įgūdžiais, nesugrąžinamos.

Šią vasarą Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro vasaros stovykla buvo tokia pat šviesi,kūrybinga ir linksma kaip ir praėjusiais metais, o kartu ir turtingesnė, brandesnė, nes dalis vaikų stovyklavo jau ir trečią, ir ketvirtą kartą, o mažieji, dalyvavusieji pirmąjį kartą, turėjo ko mokytis iš vyresniųjų. Kai kuriems iš jų ši vasaros stovykla tapo pirmąja savarankiško gyvenimo mokykla, pirmaisiais žingsniais mokantis savarankiškai priimti tam tikrus sprendimus, ugdyti valią ir atsakomybę, mokytis atlikti tam tikras veiklas komandoje. Tokioje atmosferoje kiekvienas galėjo pajusti, kad jis yra visavertis ir labai svarbus bendruomenės narys. Jau pirmąją dieną vaikai dalyvavo komandinio darbo įgūdžių formavimo užsiėmimuose, kuriuose reikėjo piešti svajonių namą ir kiekvienam atlikti bei apginti savo atliekamą komandos nario funkciją, paaiškinti savo indėlį komandoje. Vaizdžiai reikšti mintis, improvizuoti ir kartu svajoti stovyklautojai mokėsi kurdami pasakas, artumo su gamta – žygyje prie Gojaus miške augančio ąžuolo, laikomo stambiausiu medžiu Lietuvoje, pagarbos istorijai – vakare vykusios viktorinos metu, individualaus kūrybiškumo ir originalumo – „sapnų gaudyklių“ kūrybinėse dirbtuvėse, įveikti iššūkius – stovyklos sienlaikraščio maketavimo, bendros dainos kūrimo procesuose, lobio paieškose. Nuoširdaus bendravimo ir kūrybinio džiaugsmo potyriais su vaikais dalinosi stovyklos vadovai Auksė, Vilma, Laimutė, savanoriai – veiklų vadovai Kęstutis, Giedrius, Inesa, Kristina, Roma.

Tikimasi, kad vaikams stovyklą primins ne tik pačių rankomis pagamintos „sapnų gaudyklės“ ir kitos mielos dovanėlės, bet ir patirti įspūdžiai, linksmos akimirkos, išvykų potyriai, galbūt stovyklos himnu tapsianti bendra daina. Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras dėkingas LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai bei rėmėjams Gediminui ir Danutei Olsevičiams (UAB „WILARA“), Edgarui Jaškevičiui už aktyvią paramą ir galimybę vaikams turiningai ir linksmai stovyklauti.

DSC_5806

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close