Tarp Universiados čempionų – du Prienų krašto atstovai: Rolandas Maščinskas ir Žygimantas Gališanskis

Pietų Korėjoje vykstančioje vasaros studentų sporto žaidynėse Universiadoje – antradienį vykusios irklavimo varžybos buvo itin sėkmingos Lietuvos atstovams, tarp kurių – du Prienų krašto sportininkai.

Moterų porinių dviviečių (M2x) valčių finale Lietuvos atstovės Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė 2000 metrų nuotolį įveikė per 6 min. 44,92 sek. ir tapo čempionėmis. Lietuvaitės beveik 6 sek. (5,53 sek.) aplenkė antroje vietoje likusias ukrainietes. Bronzą iškovojo Baltarusijos atstovės, kurios nuo čempionių atsiliko 8,27 sek.

Lietuvos merginų triumfą pakartojo vyrai. Porinių dviviečių valčių finale Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris distanciją įveikė per 6 min. 3,76 sek. ir taip pat iškovojo Universiados aukso medalius. Sidabras atiteko lenkams Dawidui Grabowskiui ir Adam Wicenciakui (6:11,37), kurie nuo mūsiškių atsiliko 7,61 sek., o bronza tenkinosi vokiečiai Timo Piontekas ir Timas Grohmanas (6:12,18, atsiliko 8,42 sek.).
Sonata Petrikaitė lengvo svorio merginų (iki 59 kilogramų) vienviečių valčių varžybose iškovojo sidabro medalį (7:33,21). Lietuvę 1,56 sek. aplenkė tik kinė Miao Wang (7:31,65). Trečia atplaukė vokietė Carolin Franzke (7:35,49, nuo čempionės atsiliko 3,84 sek.).

Puikų lietuvių pasirodymą antradienį pratęsė ir vienvietininkas Žygimantas Gališankis. Jis 200 metrų nuplaukė per 6 min. 51,93 sek. ir iškovojo trečią Lietuvos irklavimo rinktinės aukso medalį Universiadoje. Mūsiškis aplenkė italą Simonę Martinį (6:52,42) ir olandą Koeną Metsemakersą (6:56,94).

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close