Šalies įmonės galės išsileisti savo pašto ženklus

Nuo šiol kiekviena šalies įmonė ar organizacija turės unikalią galimybę išsileisti individualius reprezentacinius pašto ženklus. Pirmosios tai padariusios – 75-erių metų jubiliejų švenčiančios Kauno klinikos.

„Lietuvos pašto išleidžiamų pašto ženklų skaičius ir temos – kruopščiai ir atsakingai atrenkamos, todėl galbūt ne visada patenkindavome verslo organizacijų norą turėti individualų pašto ženklą, kuris įprasmintų įmonės veiklą. Asmeninis pašto ženklas – tai ne tik suvenyras, tai – išskirtinė priemonė pažymėti įmonei svarbias datas, asmenybes, kitus įvykius“, – teigia Lietuvos pašto Pašto ženklų departamento vadovas Ervinas Vaišnoras.

Asmeninis pašto ženklas yra atspausdinamas A4 formato lape, kuriame atspausdinama dvidešimt pašto ženklų. Pašto ženklas yra horizontalus, jo dydis – 43×34 mm.

Asmeninį reprezentacinį pašto ženklą norinčios išsileisti organizacijos jame gali pavaizduoti įvairius objektus: heraldiką, svarbias organizacijos asmenybes, tekstą, nuotraukas, įvairius ornamentus ar kt. Tokių pašto ženklų nominalioji vertė – 0,39 Eur ir yra tinkami siųsti tik Lietuvoje.

Pirmosios tokį pašto ženklą išsileidusios Kauno klinikos jame pavaizdavo Kauno klinikų centrinio pastato fragmentą (Kęstučio Šimatonio nuotrauka). Pašto ženkle taip pat pavaizduota Kauno klinikų miestelio pastatų išdėstymo schema, o ženklo fone – Ministrų kabineto nutarimo klinikas statyti užmiestyje, VII forte, nuorašas.

Prašymą atlygintinai pagaminti asmeninį pašto ženklą Lietuvos paštui gali teikti visi juridiniai asmenys raštu, adresu:

AB Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamentui

J. Jasinskio g. 16

03500 Vilnius

arba el. paštu pasto.zenklai@post.lt. Prie prašymo būtina pridėti asmeninio pašto ženklo projektą.

Per metus Lietuvos paštas vidutiniškai išleidžia 25–30 pašto ženklų. Lietuvos paštas taip pat teikia kurjerių, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Kauno klinikos 75

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close