Šių metų vasario mėnesį buvo pradėtas projekto „Birštono socialinės rizikos grupių ir socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracija į darbo rinką“ įgyvendinimo I etapas.

Užsiėmimus Carito bendruomenės namuose pradėjo lankyti 39 asmenys ir visi juos sėkmingai baigė.

Lapkričio 8 ir 9 dienomis vyko šio projekto II dalies (II grupės) pristatomasis renginys, kuriame neturintys darbo Birštono savivaldybės gyventojai buvo supažindinti su projekte vykdomomis veiklomis, galimybe dalyvauti, mokytis bei įsidarbinti.

Kaip sakė projekto koordinatorė Vilma Burbienė, iš visų dalyvavusių projekte, 15 jau gavo darbą, 8 dirba pagal neterminuotas darbo sutartis, kiti – pagal terminuotas, 1 panoro mokytis toliau ir įgyti vidurinį išsilavinimą.

Nuo lapkričio 8 dienos pradėtas kitas šio projekto etapas, kuriame dalyvauti panoro 22 asmenų grupė.

– Į mokymus susirinko labai įvairių žmonių, tiek pagal amžių, tiek pagal išsilavinimą. Du kartus per savaitę vyks socialiniai mokymai, o 1 kartą – psichologiniai užsiėmimai. Taip pat yra galimybė dalyvauti individualiose konsultacijose. Mokymus numatyta baigti per 5-6 mėnesius, – pasakojo projekto koordinatorė.

Projekto įgyvendinimo metu bedarbiams teikiama informavimo ir konsultavimo, socialinė ir psichologinė pagalba, organizuojami bendrieji profesiniai mokymai bei tarpininkaujama ieškant darbo bei įsidarbinant.

V. Burbienė priminė, kad Birštono savivaldybėje gyvenantys bedarbiai, kurie nori vėl sugrįžti į darbo rinką, ir atitinkantys dalyvavimo projekte kriterijus, kviečiami dalyvauti mokymuose. Pasiteirauti galima Birštono parpijos Carito namuose tel. 8 319 56375

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close