Dargužiuose rekordas neviršytas, tačiau žirgų grožis pavergė ir abejingiausius (GALERIJA)

Birželio 26-28 d. Klaipėdos r., Dargužių k. vyko tradicinis jau 11-asis Atviras Lietuvos konkūrų čempionatas Vakarų medienos grupės (VMG) taurei laimėti.

Į tradicinį konkūrų čempionatą atvyko svečiai ir iš kaimyninių valstybių – Latvijos, Estijos bei Rusijos. Viso čempionate savo gabumus išbandė daugiau kaip pusantro šimto raitelių bei dar tiek pat – žirgų. Čempionato dalyviai rungėsi net 13-oje konkūrų.

Jau pirmąją čempionato dieną visi raiteliai susigrūmė net penkiuose konkūruose.

Pirmajame konkūre susirungė jaunučiai (iki 16m. imtinai). Su 4 m. ir vyresniais žirgais jie turėjo įveikti kliūčių aukštį iki 100 cm. Jauniams (iki 18m. imtinai) su 5 m. ir vyresniais žirgais teko įveikti kliūtis iki 115 cm aukščio, na, o I gr. mėgėjams su 4 m. ir vyresniais žirgais teko įveikti kliūtis iki 80 cm aukščio.

Mėgėjų grupėje geriausiai sekėsi  Artūrui Stonkui. Jis su iš Latvijos atkeliavusia kumele Leksija Lilu surinko 16 kvalifikacinių taškų. Antroje vietoje su žirgu Ledas surinkusi 14 taškų liko Greta Nargelevičiūtė, o trečioje – surinkęs 13 taškų – Robertas Joniškis su Lietuvoje gimusiu žirgu Cabaljero Star.

Jaunučių užskaitoje nepralenkiama buvo Emilija Rogačiovaitė su Rusijoje gimusia kumele Juta. Į jos sąskaitą įkrito 26 kvalifikaciniai taškai. Antroje vietoje liko Justina Rėčiūnaitė su Vokietijoje gimusiu žirgu Cormint de Luxe (24 t.), na ir trečioje – Rugilė Petravičiūtė su, taip pat, Vokietijoje pirmąją savo žole ragavusia kumele Chelissa (23 t.).

Jaunių įskaitoje sėkmingiausiai visas kliūtis įveikė svečias iš Rusijos Egor Shchibrik. Su Vokietijoje gimusiu žirgu Carpalano (16 t.). Antrąją vietą užėmė Viltė Kasiulytė su savo žirgu Herbas (14 t.). Trečioje liko Domantas Bagarauskas su kumele Fiona (13 t.).

Antrajame konkūre – „Žirgų stiliaus“ konkūre (Jaunų žirgų Lietuvos čempionate) varžėsi 4,5 ir 6 m. amžiaus žirgai. Jauniausieji kuo greičiau turėjo įveikti 100 cm aukščio kliūtis, 5m. amžiaus – 110 cm, o 6 m. amžiaus – 120 cm.

4 m. amžiaus žirgų grupėje į sėkmę Vokietijoje gimusį žirgą Carleone atvedė Matas Petraitis. Antroje vietoje liko  Linos Leonavičiūtės valdytas žirgas Espritas. Trečioje – Lietuvoje gimęs žirgas Lancelotas su savo raitele Egle Brazauskaite.

5 m. amžiaus grupėje vėl pasisekė Matui Petraičiui. Pirmąją vietą užėmė jo valdytas žirgas Bacardi Boy . Antroje vietoje su raiteliu Nerijumi Šipaila liko Vokietijoje gimusi kumelė Chenet, na, o trečioje – Redas Rimkus su Latvijoje gimusiu žirgu Ostas Valnis.

6 m. amžiaus grupėje šiame konkūre totalią pergalę pelnė vėlgi – Matas Petraitis su kumele Loreal. Antroje vietoje liko Kostas Gaigalas su Olandijoje gimusia kumele Edelster, trečioje – Žydrūnas Garbenis su Vokietijoje gimusiu žirgu London.

Trečiajame – II gr. mėgėjų ir atviros klasės konkūre raiteliai varžėsi su 5 m. ir vyresniais žirgais. Mėgėjams teko įveikti aukščio kliūtis iki 115 cm, atviros klasės konkūro dalyviams – iki 120 cm aukščio kliūtis.

II grupės mėgėjų konkūre geriausiai pasirodė Kristina Paulauskienė su kumele Fuga (16 t.). Antroje liko Povilas Mikelskas su žirgu Ledukas (14 t.), trečioje – Mantas Šeškas su žirgu Hakas (13 t.).

Atviros klasės konkūre geriausiai sekėsi  Tadas Šeškui su kumele Baterflay. Antroje vietoje liko viešnia iš Latvijos Kristine Egle su, taip pat, Latvijoje gimusiu žirgu Roils, trečioje – Gintarė Malinauskaitė su kumele iš Vokietijos Caspija.

Ketvirtajame konkūre – Atviros klasės konkūre kliūčių aukštis siekė iki 125 cm. Čia galėjo dalyvauti visi jaunieji raiteliai su 5 m. ir vyresniais žirgais.

Šiame konkūre nugalėtoja tapo Gintė Vėžauskaitė su savo žirgu Levas, antroje vietoje liko  Domantas Bagarauskas su kumele Paraiba, o trečioje – Monika Paulauskaitė su iš Vokietijos kilusiu žirgu Lordanos.

Paskutinis penktadienio konkūras – jau penktasis tapo greičio ir vikrumo konkūru. Kliūčių aukštis atviros klasės konkūre (6 m. ir vyresnių žirgų) siekė 135cm.

Jame, vėlgi, geriausiai sekėsi Matui Petraičiui su Lenkijoje gimusia kumele Soli Deo Glorija. Antroje vietoje liko Stasys Jasas su Danijoje gimusia kumele Mollgards Contina, trečioje – Vincas Civinskas su žirgu Erotas.

Išaušus šeštadienio rytui, jaunieji ir vyresnieji raiteliai vėl sugūžėjo į Dargužių hipodromą tęsti kovos dėl VMG taurės bei kitų išskirtinių apdovanojimų ir prizų.

Stiliaus konkūre susirungė jaunučiai (iki 16 m. imtinai), jauniai (iki 18 m. imtinai) bei I ir II grupių mėgėjai. Pirmoje užskaitoje I grupės mėgėjams teko su 4 m. ir vyresniais žirgais įveikti kliūtis iki 80 cm aukščio. Antroje – jaunučiams (iki 16 m. imtinai) su 4 m. ir vyresniais žirgais įveikti kliūtis iki 105 cm aukščio. Trečioje – II grupės mėgėjams su 5 m. ir vyresniais žirgais įveikti kliūtis iki 115 cm aukščio. Na, o ketvirtoje – jauniams (iki 18 metų imtina)i su 5 m. ir vyresniais žirgais įveikti kliūtis iki 120 cm aukščio.

Pirmoje užskaitoje geriausiai pasirodė Artūras Stonkus su iš Latvijos atkeliavusia kumele Leksija Lilu (16 t.). Antroje vietoje liko Evelina Kvederytė su Lenkijoje gimusiu žirgu Chiantos (13,5 t.), trečioje – Laura  Didus su žirgu Cariano (13,5 t.).

Antroje užskaitoje nepralenkiama tapo Justina Rėčiūnaitė su Vokietijoje gimusiu žirgu Cormint de Luxe (26 t.). Antroje vietoje liko svečia iš Rusijos Sofija Rusakova su Vokietijoje gimusiu žirgu Quintus (23,5 t.). Trečiąją užėmė taip pat svečias iš Rusijos  Egor Shchibrik su Vokietijoje gimusiu žirgu Ludwig Liberty (23,5 t.).

Trečioje įskaitoje lyderiu tapo Mantas Šeškas su Haku (16 t.). Antroje vietoje liko Kristina Paulauskienė su Fuga (14 t.), trečioje – Gerda Varnagirytė su Danijoje gimusia savo kumele Cascaya N (13 t.)

Ketvirtoje įskaitoje lydere tapo svečia iš Rusijos Sofija Rusakova su Vokietijoje gimusiu žirgu Centrino (16 t.). Antroje liko Lukas Civinskas su žirgu Endis (14 t.). Na, o trečiąja vieta dalinosi Viltė Kasiulytė su  Herbu bei Kreola Bilinskaitė su žirgu Hidronas. Jos abidvi pasidalino po 12,5 taško.

Iškilmingai atidarius 2015 VMG Taurės , Atvirojo Lietuvos Konkūrų Čempionatą bei išklausius garbių svečių, organizatorių bei teisėjų sveikinimus į hipodromą vėl sugrįžo kovos.

Septintajame konkūre „Klaipėdos rajono Mero Taurei“ laimėti finalinėse kovose susikovė jaunieji žirgai. „Mero taurės“ konkūre susirungė 4 m. žirgai, jiems teko įveikti 110 cm aukščio kliūtis, o „Žirgų stiliaus konkūre“ susirungė 5 m. amžiaus žirgais. Jiems teko įveikti 120 cm aukščio kliūtis.

Jauniausių žirgų varžybose geriausiai pasirodė Žydrūno Garbenio valdomas Vokietijoje gimęs žirgas Lord Up. Antroje vietoje liko Lina Leonavičiūtė su Espritu, o trečioje – Simona Urbonavičiūtė su žirgu Hektorius.

Stiliaus varžybose nepralenkiamas buvo Stasio Jaso ir žirgo Dalasas duetas. Antroji vieta atiteko Nerijui Šipailai su Danijoje gimusia kumele Shelby, trečioji – Vincui Civinskui su kumele Chazo.

Aštuntojo konkūro metu paaiškėjo atviros klasės (6 m. ir vyresnių žirgų) varžybų, kuriuose teko įveikti kliūčių aukštį iki 135 cm nugalėtojai, bet ir jaunimo užskaitos bei komandinio Atvirojo Lietuvos konkūrų Čempionato konkūro nugalėtojai.

Atviros klasės, Antrojo čempionato įskaitos jojant suaugusiais žirgais užskaitos konkūre lydere tapo Monika Paulauskaitė su Belgijoje gimusiu žirgu Goeje Vrijdag. Antrąją vietą užėmė Valdemaras Žukauskas su Vokietijoje gimusiu žirgu Caprioland, o trečioje liko Zigmantas Šarka su Olandijoje gimusiu žirgu Aster.

Jaunimo įskaitos čempione su žirgu Lordanos tapo Monika Paulauskaitė. Antroje vietoje liko Monika Valuntaitė su Danijoje gimusiu savo žirgu Celic, trečioje – Gintė Vėžauskaitė su savo žirgu Levas.

Komandinėse varžytuvėse paaiškėjo, kad stipriausia komanda tapo MIRAŽAS / AUDRUVIS (Danielius Gutkauskas su Lorenzo, Matas Petraitis su Soli Deo Glorija bei Kristupas Petraitis su Dylano M). Antroje vietoje liko AGROLOGISTIKA (Aleksiej Timofejev su  Italo Van’T Dauwhof, Nerijus Šipaila su  Caliente, Irmantas Grikienis su Glamour For Ever bei Vincas Civinskas su Erotu). Trečiąją vietą užėmė GODA IR VYRAI (Zigmantas Šarka jaunesnysis su Egėja, Zigmantas Šarka su Aster, Goda Kujalytė su Michael Buble bei Stasys Jasas su Mollgards Contina).

Devintajame konkūre – žirgų stiliaus konkūre susirungė 6 m. žirgai. Jiems teko įveikti kliūtis iki 125 cm. aukščio. Čia vėlgi laurus skynė Matas Petraitis su kumele Loreal. Antroje vietoje liko Stasys Jasas su kumele Sicilija Hom, trečioje – Valdemaras Žukauskas su Vokietijoje gimusiu žirgu Cheval Chirac.

Visų žiūrovų labiausiai lauktas paskutinis šeštadienio konkūras. Dienos metu neretai pasitaikiusios nesėkmės prailgino varžybų laiką , todėl dešimtasis atviros klasės konkūras prasidėjo jau Saulei pamažu besileidžiant už šalia esančios Baltijos jūros horizonto.

6 m. ir vyresnių žirgų konkūre stengtasi įveikti kuo aukštesnes kliūtis. Ne paslaptis – tikėtasi ne tik pasiekti praėjusiais metais Poznanės mieste Lenkijoje vykusiose CSI tarptautinių konkūrų varžybų metu pasiektą Lietuvos šuolio į aukštį su žirgu rekordą – 215 cm, bet jį ir viršyti.

Tiesa, to padaryti – nepavyko. Startinis 140 cm kliūčių aukštis pakilo tik iki 170 cm ribos. Deja, sėkmingai visas kliūtis įveikti be jų sukliudymo nepavyko ir prie šio aukščio, tačiau arčiausiai pergalės buvo ir Dešimtojo konkūro nugalėtoju tapo Stasys Jasas su Vokietijoje gimusiu žirgu Cazino Cash (170 cm). Antroje vietoje liko  Kristupas Petraitis su kumele iš Vokietijos Barichela (170 cm), o trečioje –  Lina Leonavičiūtė su Grėjumi (160 cm).

Saulėtas tačiau šaltas vakaras greitai išguldė pavargusius čempionato dalyvius. Kurių neįveikė nuovargis – prieš paskutinę-svarbiausią dieną, skubinosi patys ilsėtis.

Sekmadienį, nuo pat ryto čempionatas prasidėjo finalinėmis varžybomis.

Vienuoliktajame konkūre varžėsi jaunučiai (iki 16 m. imtinai), jauniai (iki 18 m. imtinai) bei I ir II grupių mėgėjai. Pirmoje užskaitoje I grupės mėgėjams teko su 4 m. ir vyresniais žirgais įveikti kliūtis iki 80 cm aukščio. Antroje – jaunučiams (iki 16 m. imtinai) su 4 m. ir vyresniais žirgais įveikti kliūtis iki 110 cm aukščio. Trečioje – II grupės mėgėjams su 5 m. ir vyresniais žirgais įveikti kliūtis iki 120 cm aukščio. Na, o ketvirtoje – jauniams (iki 18 metų imtina)i su 5 m. ir vyresniais žirgais įveikti kliūtis iki 125 cm aukščio. Penktoje – atviros klasės įskaitoje dalyviams su 5 m. ir vyresniais žirgais teko įveikti 115-125 cm aukščio kliūtis.

Pirmoje užskaitoje lyderiu tapo Artūras Stonkus su Latvijoje gimusia kumele Leksija Lilu. Antroje vietoje liko Arūnas Keturakis su kumele Pantera, na o trečiąja vietą iškovojo svečia iš Latvijos Zane Mateusa su Latvijoje gimusiu žirgu Rabins.

Jaunučių užskaitoje geriausiai pasirodė raitelis iš Rusijos Egor Shchibrik su Vokietijoje gimusiu žirgu Lumos. Antrąja vietą  užėmė Rita Naudžiūtė su žirgu Leninas. Na, o trečioji vieta atiteko taip pat viešniai iš Rusijos – Ekaterinai Zakharovai su Italijoje gimusiu žirgu Cassio di Vallerano.

Mėgėjų II grupės užskaitoje pirmas sėkmingai kliūtis įveikė Mantas Šeškas su Haku. Antroje vietoje liko Erlandas Mikėnas su kumele Estera, trečioje – Rolandas Paulauskas su Vokietijoje gimusiu Castelino.

Jaunių finale nepralenkiamas buvo Lukas Civinskas su Endžiu. Antroje vietoje liko  Rimantė Lasevičiūtė su Freda, o trečioje – Jonas acevičius su žirgu Faktorius.

Dvyliktajame – „Klaipėdos miesto Mero Taurės“ konkūre. Jaunų žirgų (6 metų) pagalba teko įveikti iki 130 cm aukščio kliūtis.

Tai padaryti geriausiai sekėsi Kostui Gaigalui su Olandijoje gimusia kumele Edelstar. Antrąją vietą finale su žirgu Bartas Lordano užėmė Kristupas Petraitis. Ant trečiosios vietos pakilos užlipo Žydrūnas Garbenis su Vokietijoje gimusiu žirgu London.

Didysis čempionatas baigėsi pagrindiniu, tryliktu, VMG Taurės konkūru. Čia, 7 m. ir vyresniais žirgais teko įveikti kliūčių iki 145 cm aukščio trasą.

Po įtemptų varžybų paaiškėjo, kad šių metų VMG taurę iškovojo Matas Petraitis su iš Lenkijos kilusia kumele Soli Deo Glorija. Antroje vietoje liko Danielius Gutkauskas su Lorenzo, o trečioje – Kostas GAIGALAS su žirgu Chromas.

Piniginiais prizais, medaliais, dovanomis apdovanoti visi čempionato dalyviai, kuriems pavyko iškovoti pirmas šešias vietas. Visi prizininkai pasidalino per 10 000 eurų viršijantį prizinį fondą.  VMG Taurės finalo prizininkai išsidalino 2900 eurų prizinį fondą.

Tradicinis čempionatas surengtas žirginio sporto centre „Horsemarket“, kurio komanda bei vadovas Laimondas Skėrys kartu su partneriais bei rėmėjais ir organizavo didelę šventę. L. Skėrys nepraleido progos ir pats nudžiuginti žiūrovus bei dalyvius savo pasirodymu.

Gamtos paūnksmėje surengta šventė sulaukė gausaus žiūrovų dėmesio. Į šventę plūdo ir mažieji, kurie čia pat galėjo išbandyti jų žaidimo zonoje įrengtas kliūtis, o labiausiai mylintys gražuolius žirgus – juos ir paglostyti. Šalia hipodromo esančios arklidės visą čempionato laiką buvo apsuptos mažųjų bei vyresniųjų varžybų žiūrovų, kurie su dideliu susidomėjimu stengėsi bent šiek pakalbinti po varžybų besiilsinčius žirgus.

Išalkusiesiems čia taip pat nieko netrūko. Šalia įrengtame lauko restorane bei kinietišką bei tradicinį greitąjį maistą gaminančiose palapinėse buvo galima greitai numalšinti alkį. O po jos – paragauti ir gardžios, čia pat, mažame automobiliuke verdamos kavos.

zirgai

 

galerija0906 galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close