Blusų festivalis šiemet suburs ir meno gerbėjus

Vieną gražų artėjančios vasaros šeštadienį, birželio 30d., nuo ankstaus ryto iki sutemų ir dar ilgiau atokioje kaimo sodyboje Karpiškių kaime, Varėnos rajone, vyks jau antrasis „Blusų festivalis“.


Pernai kvietęs pirkti, parduoti ir mainyti daiktus bei tobulinti kūną ir sielą, šiemet festivalis užaugo ir į pagalbą pasitelkęs jaunus menininkus iš visos Lietuvos, žada būti dar įdomesnis, spalvingesnis ir žalesnis.
„Visuomet norėjome, kad Blusų festivalis pristatytų ne tik sendaikčių turgų ir ekologijos ar sveikatingumo pamokas, bet ir šviežiomis idėjomis trykštantį meną, nuoširdžią, neapgaunančią muziką“ – pasakojo vienas festivalio organizatorių Aivaras Žydelis. „Siekiame tapti platforma jaunai muzikai ir menui, padėti kuriantiems žmonėms skintis kelią, žengti tuos pirmuosius žingsnius į platesnius vandenis“, – teigė A. Žydelis.
Pasak Aivaro, bendradarbiavimas su jaunais kūrybingais žmonėmis renginiui atvėrė begales naujų galimybių, nuo netradicinio internetinio puslapio dizaino, kurį mr-art. tapybos dirbtuvių kūrėja Raimonda sudėliojo iš savo darbų iškarpų, iki unikalios meno galerijos po atviru dangumi, kurią renginiui sukurs įvairaus žanro menininkai.
Festivalio Meno ir muzikos pievoje visą dieną skambės gyva muzika, vyks pasirodymai, o lankytojai galės ne tik paganyti akis į instaliacijas ar skulptūras, bet ir įsigyti įvairių meno kūrinių. Organizatoriai užsimena, kad festivalį vainikuosiančiame vakaro koncerte pasirodys muzikantai ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų pasaulio šalių, o detalų atlikėjų sąrašą, kaip skelbia, jau greitai bus galima rasti festivalio internetinėje svetainėje ir spaudoje.
Kaip ir pernai, sutemoms uždengus sendaikčių sodą ir meno slėnį, lankytojai bus kviečiami įsitaisyti ant žolės, žiūrėti naktinį kiną, dalintis gera nuotaika ir gėrėtis prie laužo mušamų būgnelių aidais. Gretimoje sodyboje, kuri jaukiai priglaus Miego pievą, bus sudarytos sąlygos norintiems pasistatyti palapinę nakčiai.
Be muzikos ir meno, Blusų festivalis 2012 žada gerokai didesnį ir šurmulingesnį blusų turgų, išsiskleisiantį obelų sode bei vėl atgysiančią Mainų pievą, kur bus galima palikti nereikalingus ir priglausti širdžiai mielus daiktus. Turgelyje prekiaus ir jauni, ir seni, ir patyrę, ir dar tik pradedantys prekeiviai. Čia bus galima sutikti vintažines sukneles ar retro dviračius pardavinėjančių stileivų, savo išpuoselėtus darbus pristatančių auksarankių, ekologiškus produktus degustuoti kviečiančius ūkininkus ir, žinoma, daugybę žmonių iš visos Lietuvos, suvežusių parduoti savo nebenaudojamus daiktus.
Vartojimo mažinimo ir sąmoningo gyvenimo idėjas skleidžiantis renginys kvies tobulinti ne tik savo namus, aplinką, bet ir save pačius. Šiam tikslui įkurtose Ramybės ir Amatų pievose vyks įvairiausios paskaitos ir pamokos kūno bei sielos ekologijos temomis. Pasakotojai, mentoriai ir demonstruotojai iš įvairiausių Lietuvos kampelių ves užsiėmimus gamtinės žemdirbystės, žaliavalgystės, pozityvaus mąstymo ir sveikatingumo temomis. Lankytojai išgirs praktiškų patarimų kaip taupyti, gyventi ekologiškiau ir sveikiau, aktyvesnieji galės pasimankštinti, ramybės ieškantys – patirti kvapų meditaciją, o savo rankų miklumą išbandyti geidžiantys galės dalyvauti įvairiausiose „pasidaryk pats“ ir „perdaryk pats“ (angl. upcycle) pamokėlėse visai šeimai.
Daugiau informacijos www.fleafestival.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close