Linksmi šokiai, skanus maistas, tranki muzika, varžytuvės ir žaidimai, tradiciniai Joninių papročiai – visa tai į tradicines „Jonines pas Joną“ arba Joninių šventę ūkininko Jono Vilionio sodyboje Pašventupio kaime, Ašmintos seniūnijoje, sutraukia būrius žmonių iš aplinkinių kaimų ir viso rajono.

 

Bene kasmet Joninės pasitinkamos su lietumi. Šie metai – ne išimtis. Tačiau tiems, kas žino, kad Joninių nakties vanduo yra stebuklingas, ir lietus buvo sėkmės ženklas. (Sakoma, kad, veikiamas energetinių visatos srautų, ypatingos galios vanduo įgauna tris kartus per metus. Sausio 19-osios, vasario15-osios, ir birželio 24-osios naktimis kelias valandas visas Žemės vanduo tampa stebuklingas, net gydantis). Nors daug ką lietus gąsdino neiti iš namų, tie, kurie atvyko į J. Vilionio sodybą švęsti Joninių, nepasigailėjo. Gausybė atrakcijų, grynas oras, didelės erdvės, kurias apžiūrėti vieno vakaro per maža. Nuo lietaus kiekvienas galėjo pasislėpti dailiose medinėse pavėsinėse, kur galėjo ir prie stalo pasėdėti, ir užkąsti, ir aplinką stabėti, ir koncerto klausytis.

Pasveikinti didžiausias rajone Jonines organizuojantį ūkininką, Prienų rajono savivaldybės tarybos narį Joną Vilionį kasmet susirenka daug svečių. Ir šiemet jų netrūko. J. Vilionį pagerbė Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis, Seimo nariai Vytautas Kamblevičius ir Rimas Antanas Ručys su žmona, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir administracijos atstovai, Tarybos nariai Martynas Butkevičius, Cezaras Pacevičius, Juozas Krikštolaitis, Pakuonio pagrindinės mokyklos direktorė Audronė Vaicekauskienė, Ašmintos, Pakuonio seniūnijų ir bendruomenių atstovai, bičiuliai ūkinininkai ir daug pavienių atvykusių žmonių.

Šventės organizatoriai kvietė prie įrengtos scenos ir daugiau Jonų bei Janinų, tačiau ne visi išdrįso prisistatyti arba Jonines šventė kitose seniūnijose, kur taip pat vyko dideli renginiai, arba savame rate.

Šventės metu susirinkusiuosius linksmino legendinis ansamblis „Jonis“ ir linksmos muzikos grupė „Čyžiai“. Iš Alytaus atvykęs šeimyninis trio ne tik groja ir dainuoja vestuvėse, jubiliejuose, įvairiuose renginiuose, krikštynose, išleistuvėse ir kituose renginiuose, bet ir veda renginius. Kadangi jie siūlosi net papiršliauti, užsakymų ir kvietimų netrūksta. Muzikantams ir dainininkams pailsėti leido įvairiomis atrakcijomis dalyvius užėmęs šaunus renginių vedėjas, aktorius Vytautas Gasiliūnas.

Joninių šventę vainikavo ant J. Vilionio supilto piliakalnio uždegtas milžiniškas laužas, bet šokiai ir šėlionės tęsėsi tol, kol šokėjams užteko jėgų. Kas tiki stebuklais, traukė ieškoti stebuklingo paparčio žiedo.

DSC_5000

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close