Mes, Birštono gimnazijos mokiniai, lankantys  turizmo ir mitybos užsiėmimus, ankstyvą birželio 18-osios rytą su savo mokytoja  Nijole Juozaitiene išvykome į edukacinę kelionę po Dzūkijos nacionalinį parką.

 

Pirmiausia apsilankėme Merkinėje. Merkinė – gražus miestelis, įsikūręs  Nemuno ir Merkio upių santakoje, didžiųjų ano meto kelių iš Vilniaus į Krokuvą ir iš Kauno į Gardiną  kryžkelėje. Pirmą kartą istoriniuose šaltiniuose Merkinė paminėta 1359 metais, o 1491m. jau  gavo miesto savivaldą. Istoriniai dokumentai liudija, kad Merkinė labai suklestėjo, ypač  XVII amžiuje. Šiaurės karo metais  žygiuodamas  su savo kariuomene  čia du kartus buvo apsistojęs Rusijos caras Petras I, tad manoma, kad šis karas ir maras  Merkinę labai nualino .

Merkinės informaciniame centre žiūrėjome filmuką apie  šilinių dzūkus, o muziejuje gidas ne tik parodė turtingas ir įdomias eksponatų kolekcijas, bet  ir palydėjo į bokštą, kur susitikome akis į akį su  šikšnosparniu ( Betmenu)…

Aplankėme ir neseniai pastatytą net 25 metrų aukščio (kaip 9 aukštų namas) apžvalgos bokštą, nuo kurio atsiveria  didinga panorama. Merkinės piliakalnis irgi nepaliko abejingų.

Lankėmės ir Merkinės gimnazijoje, o jos mokytojas pavedžiojo mus po   mokyklą ir leido pasigrožėti  nepakartojamo grožio panorama iš IV  gimnazijos aukšto…

Aplankėm  Kryžių kalnelį.

Grįždami namo, užsukome į Subartonis, aplankėme Vinco  Krėvės-Mickevičiaus tėviškę, važiavome pro rašytojo apdainuotą  Gilšės ežerą.  Kelionė buvo be galo įdomi ir įspūdinga.

 

Birštono gimnazijos mokinė  Aleksandra Butkevičiūtė

Nuotrauka N. Juozaitienės

100_5974

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close