Seimas pritarė siūlymui padidinti baudas už rūkymą draudžiamose vietose

Seimas priėmė Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 185(1) straipsnio pataisas (projektas Nr. XIIP-1615(2), padidindamas baudas už rūkymą draudžiamose vietose. Šiuo metu galiojančiame teisės akte nustatytas baudų vertes litais siūloma taikyti eurais.

Nustatyta, kad rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus arba pagal įstatymus draudžiama tai daryti užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki penkiasdešimties eurų, nebe litų, kaip yra įtvirtinta šiuo metu galiojančiame kodekse. Tokiam sprendimui pritarė 77, nė vienas nebalsavo prieš, 4 susilaikė Seimo nariai.

Pataisos įsigalios 2015 m. liepos 1 d.

Pagal iki šiol galiojantį ATPK, baudos litais įvertintos sekančia tvarka: 

Rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus draudžiama tai daryti, – užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki penkiasdešimties litų.

Rūkymas vietose, kuriose pagal įstatymus draudžiama tai daryti, – užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki penkiasdešimties litų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close