Lietuvos karinių oro pajėgų kariai su orlaiviu C-27J „Spartan“ dalyvavo tarptautinėse pratybose Portugalijoje

Birželio 14-26 dienomis 15 Lietuvos karinių oro pajėgų karių įgula su transporto lėktuvu C-27J „Spartan“ dalyvavo Beja Aviacijos bazėje Portugalijoje ketvirtą kartą vykusiose kasmetinės tarptautinės karinių oro pajėgų pratybos „Europos oro transporto mokymai“.

Pratybų metu transporto lėktuvu C-27J „Spartan“ skraidantys kariai dalyvavo įvairiose operacijose kartu su kitų NATO šalių ir partnerių kariais, treniravosi planuoti misijas, vykdyti taktinį navigavimą, skrydžius rikiuotėje, reaguoti į įvairias grėsmes, taip pat vykdyti operacijas nakties metu.

Šiais metais pratybose dalyvauja 15 orlaivių su įgulomis iš 11 šalių: Belgijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Lietuvos, Nyderlandų, Portugalijos, Prancūzijos, Rumunijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos.

„Europos oro transporto mokymus“ pirmą kartą 2008 metais iniciavo 12 Europos Sąjungos narių: Belgija, Čekija, Graikija, Italija, Ispanija, Liuksemburgas, Nyderlandai, Portugalija, Prancūzija, Rumunija, Slovakija ir Vokietija. Mokymus organizuoja Europos oro transporto vadavietė (angl. European Air Transport Command, EATC). Lietuva šiose pratybose dalyvauja nuo 2011 metų.

Birželio 24 d. Beja aviacijos bazėje organizuota Svečių diena, kurios metu Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadas pulkinininkas Audronis Navickas kartu su kitų šalių Karinių oro pajėgų vadais susipažino su Beja aviacijos baze ir stebėjo jungtinę oro operaciją.

 

Nuotr. aut. – kpt. S. Pranka ir Pierre Lambert (EATC)

Pierre_Lambert2

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close