Išvažiuojamajame Tarybos posėdyje nepamiršta opozicija (GALERIJA)

Birželio 30 d. vykęs Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdis, panašu, dar ilgai bus prisimenamas kaip vienas iš žingsnių, pastūmėjusių Savivaldybės politinę padėtį į chaosą.

 

Posėdžio metu salę palikę Tarybos opozicijos nariai ne tik nesugrįžo svarstyti svarbių Prienų kraštui ir jo žmonėms skirtų klausimų, bet ir atsisakė vykti į tradiciniu jau tampantį išvažiuojamąjį Tarybos posėdį. Į Ašmintos seniūniją važiavo tik valdančioji Prienų rajono savivaldybės tarybos koalicija. Dažniau Ašmintos seniūniją kuruojantis Tarybos narys Jonas Vilionis tądien posėdyje išvis nedalyvavo. Valdžios komandą papildė tik pasmalsauti kitos seniūnijos geromis ar ne itin sėkmingomis patirtimis pageidavusios Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė bei Šilavoto seniūnė Neringa Pikčilingienė.

 

Tarybos nariai aplankė dvi vis dar sėkmingai verslaujančias Ašmintos seniūnijoje įsikūrusias įmones. Aplankytoje Pociūnų lėktuvų remonto įmonėje UAB „Termikas“ susipažinta su lėktuvų iš visos Europos remonto sąlygomis. Įmonės savininkas Algimantas Jonušas džiaugėsi įmonės veikla ir džiugino Savivaldybės vadovus įmonės plėtros planais.

 

Valdančioji koalicija taip pat turėjo galimybę susipažinti ar atnaujinti žinias apie UAB „Sportinė aviacija ir Ko“. Tai vienintelė sklandytuvų gamykla Baltijos šalyse. Pardavimų vadybininkas Stasys Skalskis ne tik pristatė gamyklą, kuriamus produktus, bet ir nustebino faktais. Per daugelį metų pasikeitusi rinka pakeitė ir darbo ypatumus. Pasak jo, anksčiau daugiau kaip 600 žmonių komanda per metus pagamindavo 24 sklandytuvus, dabar 50 žmonių per metus paruošia ne prastesnės kokybės 8 sklandytuvus.

 

Tarybos nariai aplankė ir patį seniūnijos centrą, užsuko į Ašmintos seniūnijos administracijos pastatą. Nors Ašmintos seniūnė po sunkių metų jau išėjusi atostogų, su jau plačiai nuskambėjusia pastato situacija visus supažindino seniūnijos darbuotojos. Jau keleri metai netyla kalbos apie prastos būklės seniūnijos administracijos pastatą. Šalia atvėrus duris renovuotam Ašmintos daugiafunkciui centrui, diskusijos dar labiau suintensyvėjo.

 

Ašmintos seniūnijos administracijos šalininkai pageidautų, kad šiame pastate, kuriame jau įsikūręs Prienų „Ažuolo“ progimnazijos Ašmintos pradinio ugdymo skyrius, Ašmintos bendruomenė bei Ašmintos laisvalaikio salė, atsirastų vietos ir seniūnijai. Tačiau su tuo nesutinka šios idėjos priešininkai. Daugiafunkcio pastato projekte seniūnijai vieta nenumatyta. Norint pritaikyti pastatą seniūnijos reikmėms, jį tektų vėl bent minimaliai renovuoti.

 

Seniūnijos perkėlimui priešinasi ir Tarybos narys J. Vilionis, tačiau valdančiosios koalicijos nariai, iš seniūnijos administracijos pastato perėję į daugiafunkcį centrą, negalėjo išgirsti ir vietoje susipažinti su J. Vilionio argumentais, nes jis nedalyvavo išvažiuojamame posėdyje. Nors pastate įsikūrusių organizacijų atstovai pripažino, kad priimtų seniūnijos darbuotojus, tačiau klausimas, kaip visoms įstaigoms įsikurti konkrečiose patalpose, vis dar liko. Iki šios dienos dar nėra aiškios ir Ašmintos bendruomenės eksploatuojamos patalpos minėtame pastate. Daug kam kyla klausimas, ar seniūnijos klientai, nuolat mindami seniūnijos administracijos slenksčius, netrukdys ugdyti mažuosius, kurių nuo kitų mokslo metų dar ir padaugės.

 

Svečių nuomone, perkelti seniūnijos administraciją įmanoma, tačiau patalpos įrengtos taip, kad lengvai, be pertvarkų to padaryti nepavyks. Šis klausimas ir vėl liks neišspręstas, ko gero, dar kelerius metus.

 

Tačiau aktualiausia išvažiuojamojo posėdžio tema buvo opozicijos pasišalinimas iš posėdžio Savivaldybėje. Valdančioji koalicijai kilo klausimas, ar tikrai nėra įmanoma pasiekti jokio konstruktyvaus bendradarbiavimo su opozicija, ar opozicijai vis dar rūpi Prienų krašto problemos ir einamieji darbiniai klausimai. Kai kuriems Tarybos nariams kilo ir klausimas, ar tik ką pradėję darbą naujai išrinktoje Prienų rajono savivaldybės taryboje kai kurie nariai nenori atsisakyti savo mandato. Pasak jų, kai kurie opozicijos nariai posėdyje nebedalyvavo jau antrą kartą. Tiesa, su šypsena visi valdančiosios koalicijos nariai džiaugėsi ir greitai, be ilgų diskusijų praėjusiu Tarybos posėdžiu.

 

Nesutarimai tarp politikų, panašu, įgauna pagreitį. Kuo jie baigsis, parodys ir laikas, ir krašto žmonių nuomonė per kitus rinkimus. Didelės diskusijos tarp Tarybos narių sukelia dideles diskusijas ir tarp Savivaldybės darbuotojų visame krašte. Ginčai duoda peno ir krašto žmonėms, kurie gali dar daugiau diskutuoti apie valdančiosios daugumos ir opozicijos poelgius. Tiesa, kai visi kalba, kyla klausimas – kas tuo metu dirba? Smunkanti ekonomika, vaikų išsilavinimas, didėjanti socialinė atskirtis bei augančios socialinės problemos į šį klausimą atsako su kaupu.

 

DSC_0590

 

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close