Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras vėl pradeda veiklą

Šį mėnesį Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras pradėjo aktyvią veiklą. Išsinėrę iš statybininkų kombinezonų, Vaikų dienos užimtumo centro darbuotojai ir lankytojai toliau mokosi bei dirba centre, rūpinasi bendruomeniškumo plėtra ir žada dar efektyviau spręsti socialines problemas.

Prienų bendruomenės pirmininkė Auksė Grižaitė ir Vaikų dienos užimtumo centro projekto vadovė Vilma Bražukaitienė džiaugiasi, kad po dviejų mėnesių pertraukos Vaikų dienos užimtumo centro ir Savanorių centro patalpos Prienų „Žiburio“ gimnazijos bendrabučio pirmame aukšte beveik įrengtos ir jau sulaukė vaikų bei naujų savanorių. Džiugina, kad Vaikų dienos užimtumo centrą vienu metu galės lankyti dvi grupės: 7-12 metų ir 13-18 metų vaikai.

 

Ir dirba, ir pramogauja

Rusėjį, kol Prienų bendruomenės nariai ir talkininkai turėjo statybinių užduočių, savanoriai nebuvo pamiršti. Organizuotos edukacinės pažintinės kelionės į Vilnių metu savanoriai aplankė Domus galeriją, dalyvavo kūrybos mokyklos „Dailės artelė“ dizainerių edukaciniame užsiėmime: įvairia technika mokėsi gaminti kaukes. „Ši pamoka mums leido ne tik atsipalaiduoti, išlaisvinti savo fantaziją, bet ir parodė, kad meninės krypties užsiėmimai suteikia daug galimybių patirti kūrybinį spontaniškumą, leidžia plėsti akiratį ir ugdyti meninį skonį“, – po kelionės kalbėjo savanoriaujantys mokiniai ir sakė lauksiantys daugiau panašių išvykų.

 

Savanoriai mokys vaikus ebru meno

Pagal vieną iš Bendruomenių departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamų projektų savo veiklą tęsia ir Prienų bendruomenės savanorių centras. Lapkričio 16 d. ebru meno kursus baigusi savanorė Laura Bisikirskienė ebru meno mokė kolegas savanorius. Apmokyti savanoriai su Vaikų dienos užimumo centrą lankančiais vaikais dvi savaites vykdys projektą „Būkime kartu, kurkime kartu“, kurį vainikuos vaikų piešinių ant vandens paroda.

Prienų bendruomenė jungiasi į akciją prieš moterų smurtą

Lapkričio 25 d. visoje Lietuvoje bus minima Tarptautinė kovos prieš moterų prievartą diena. Siekiant atkreipti dėmesį į šią problemą, kiekvienais metais nuo šios dienos iki gruodžio 10 d. visame pasaulyje organizuojama akcija „16 dienų be smurto prieš moteris“. Ta proga lapkričio 25-ąją Nemuno kilpų regioninio parko Prienų lankytojų centre Prienų bendruomenė kartu su Kauno moterų draugija organizuoja filmo „(Ne)eilinės moters istorija“ peržiūrą ir diskusiją.

 Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close