Nugalėjo patirtis – Birštono taurę laimėjo „Šilagėlė“

Praėjusį sekmadienį, birželio 14 dieną, Birštono petankės aikštyne vyko petankės dvejetų turnyras Birštono taurei laimėti. Turnyre dalyvavo 12 komandų dvejetų iš Alytaus, Birštono ir Kauno.

 

Birštonui atstovavo „Šilagėlė“, „Apči“, „Kirviai“, „Laineriai“ ir „PAV“ komandos. Žaidė du mišrūs dvejetai: „Šilagėlės“ porą sudarė birštonietis Vytautas Gedminas ir kaunietis Gintaras Račkus, o „Lainerių“ – birštonietis Vytautas Vaitkevičius ir kaunietis Rimantas Jasiukaitis. Matyt, toks „mišrinimas“ pasiteisino, nes „Šilagėlė“ užėmė pirmąją vietą ir laimėjo Birštono taurę.

„2012 metais su Gintaru Račkumi ir Vytautu Vaitkevičium Šiauliuose laimėjom „Baltic cup“ 1 etapą – tai man nebuvo mišri komanda. Dabar Gintaras yra įstojęs į mūsų petankės klubą, prijaučia mūsų žaidimui ir mato, kaip mes tobulėjame. Jam ir sveikuoliškos idėjos priimtinos, tai gal įstos ir į „Šilagėlės“ klubą. Gintaras labai geras žmogus ir pradžioje negailėjo patarimų, kaip žaisti, o dabar buvo proga įsitikinti, kad su juo susiderinome kaip komanda. Taures gavo visas prizininkų trejetas, tai yra kiekvienas žaidėjas, tai mūsų laimėta Birštono taurė liko ir Birštone“, – kalbėjo V. Gedminas.

Antroji garbinga vieta atiteko grynai birštonietiškai „Apči“ komandai – Irmai Gedminaitei ir Pauliui Bagdonavičiui, o trečiąją prizinę vietą iškovojo Kauno komanda „Be pavadinimo“ – Linas Budrikas ir Rolandas Kukcinavičius. Ketvirtoje vietoje liko „Lainerių“ dvejetas. Birštoniečių komanda „PAV“ užėmė 11 vietą, o „Kirviai“ – 12 vietą. Bet tai tik pirmieji jų bandymai dalyvauti rimtesnėse žaidynėse, ir tikimės, kad netrukus ir jie kops į aukštesnes vietas. Juolab kad treniruotis yra kur.

Dėl pirmos ir antros vietos susirungė abi birštoniečių komandos, „Šilagėlė“ ir „Apči“, kur vienoje žaidė tėtis Vytautas, o priešininkų – dukra Irma.

„Kai laimi, visada yra smagu ir įspūdžiai geri, dar smagiau, kad finale susitiko dvi Birštono petankės klubo komandos ,,Šilagėlė” ir ,,Apči”. Ketvertuke žaidė ir Vytautas Vaitkevičius su porininku iš Kauno. Taigi finale nugalėjo patirtis, o man visada smagu žaisti prieš dukrą ir jos draugą Paulių, nes labai daug laiko praleidžiame kartu treniruodamiesi. Laimėti gali tai viena, tai kita komanda, nes kvalifikaciniame susitikime pralaimėjome po pratęsimo rezultatu 11:13,  o finale atsirevanšavome“, – džiaugėsi savo ir dukros pergale Vytautas Gedminas.

Reikia pasidžiaugti, kad kurorte populiarėja petankės žaidimas, tačiau būtų malonu, kad į jį įsijungtų ir kurorto svečiai bei poilsiautojai. Petankę gali žaisti visi – ir jauni, ir vyresnio amžiaus žmonės. Nors žaidimas nėra labai aktyvus ir reikalaujantis fizinių jėgų, tačiau dažnai žaidėją „užkabina“.

Antros vietos laimėtojai - Irma ir paulius Birstono taures laimetojai su klubo prezidentu Trecia prizine vieta

 

Birstono taures laimetojai su klubo prezidentu

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close