Pakuonio seniūnas atleistas iš užimamų pareigų

Kaip patvirtino Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas, penktadienį iš pareigų atleistas Pakuonio seniūnas Audrius Narvydas.

Primename, A. Narvydo karjera pakibo ant plauko gegužės 20 d. Tądien Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius E. Visockas telefonu Pakuonio krašto gyventojo buvo informuotas, kad Pakuonio seniūnas A. Narvydas galimai darbo metu yra neblaivus.

Patikrinti skundo į seniūniją nuvyko pats administracijos direktorius E. Visockas, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, Teisės ir personalo skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Krušinskienė ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Kęstutis Loda.

Komisija seniūną rado savo darbo vietoje, savo kabinete, tačiau jo būklė sukėlė abejonių. Seniūnas pasitikrinti alkotesteriu atsisakė. Kabinete esančioje spintoje rastas ir atsuktas alkoholio butelis, jo rasta ir greta stovėjusiame puodelyje. Nors komisijos nariai seniūnui siūlė galimybę išsklaidyti abejones ir girtumą pasitikrinti sveikatos priežiūros įstaigoje, A. Narvydas šio pasiūlymo atsisakė.

Surašius fakto patikrinimo aktą, o seniūnui atsisakius tikrintis girtumą – ir įstatymų nustatyta tvarka sunkaus girtumo laipsnio asmeniui pripažinimo aktą, 10 dienų teko laukti seniūno pasiaiškinimo dėl šio įvykio.

Praėjus įstatymu tvarka numatytam laikotarpiui seniūnas įteikė paaiškinimą, jog dėl seniūnijos remonto gegužės 20 d. jam pablogėjo sveikata, todėl komisijai pasirodė, kad jo judesiai sutrikę. Prie pasiaiškinimo akto pridėta ir Ukmergės medikų pažyma apie jo blaivumą. Pažymoje nurodyta, kad seniūno kraujyje alkoholio nerasta.

Deja, nei faktas apie patalpų remontą, nei abejotinomis galimybėmis gauta medikų blaivumo patikros pažyma (pagal pažymos išrašymo laiką, manoma, seniūnas tuo metu negalėjo būti Ukmergėje) neįtikino savivaldybės atstovų ir jie priėmė sprendimą seniūną atleisti.

Tiesa, daugelis pakuoniškių yra įsitikinę, kad šis atleidimas – susidorojimas su aktyvia kova prieš vėjo jėgainių statytojus seniūnijoje pasižymėjusiu seniūnu. Panašios nuomonės laikosi ir A. Narvydas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close