Kultūra bibliotekos lankytojams sklis nuotoliniu ryšiu

Birželio 9 d. ir praeivius, ir nuolatinius Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos lankytojus maloniai nustebino renginys, vykęs ne tyloje ir knygų apsuptyje skendinčiose bibliotekos patalpose, bet šalia jų.

Lauke, už bibliotekos sienos, pušų paunksnėje ant žalios pievelės įsitaisė vos ne visi Prienų krašto kultūrą puoselėjantys specialistai. Kaimo kapelos „Jieznelė“ dainų bei griežimo susirinko paklausyti ir kultūros įstaigų, bibliotekų, seniūnijų bei pačios rajono savivaldybės administracijos atstovai. Su šventine nuotaika ir plačiomis šypsenomis visus pasitinkančios Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos darbuotojos džiaugėsi ir puikiu oru, ir gausiu būriu svečių.

Biblioteka šią saulėtą ir gražią dieną visus pakvietė ne knygų skaityti, bet lauke susiburti į bendruomenės šventę – bibliotekos projekto „Inovatyvi komunikacija – naujos galimybės vartotojams“ pristatymą.

Prienų rajono savivaldybėje biblioteka 2015–2016 m. planuoja įgyvendinti inovatyvių elektroninių paslaugų plėtros projektą „Inovatyvi komunikacija – naujos galimybės vartotojams“, kuris, tikimasi, padės sustiprinti bibliotekos ir bendruomenių partnerystę, pagerins bibliotekos įvaizdį, sumažins kaimo vietovėse gyvenančių žmonių socialinę atskirtį: bedarbiai, vienišos mamos, jaunos šeimos, senyvo amžiaus žmonės, neįgalieji, silpnaregiai ir kt. galės pasijusti visaverčiais ir aktyviais bendruomenės nariais, kartu su kitais gyventojais dalyvauti bendruomenės gyvenime. Kultūrinių, edukacinių ir švietėjiškų renginių transliacijos sudarys vienodas galimybes įvairaus amžiaus ir įvairių socialinių sluoksnių bendruomenės grupėms aktyviai dalyvauti kultūriniame gyvenime, užsiimti savišvieta ir savęs tobulinimu, integruotis į visuomenę.

Projektui gavus Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, projekto „Bibliotekos pažangai 2“, LR kultūros ministerijos bei Prienų rajono savivaldybės finansavimą bus galima surengti 11 nuotolinių kultūrinių, informacinių, edukacinių ir švietėjiškų renginių transliacijų į Balbieriškio, Jiezno, Pakuonio, Stakliškių, Veiverių bibliotekas, iš jų 4 sveikatos, 2 psichologijos, 1 e. valdžios, 1 nemokamos teisinės pagalbos, 3 literatūros temomis.

Tokie projekto renginiai bus paskata kaimo bendruomenėms burtis bibliotekose, stiprės jų bendruomeniškumo dvasia. Na, o bibliotekos darbuotojai seminaruose bei darbe tobulins bendrąsias ir dalykines kompetencijas bei gebėjimus teikti inovatyvias nuotolines elektronines paslaugas bibliotekoje bei galės įsigyti naujos transliacijoms reikalingos įrangos. Bibliotekai įgyvendint projekto planus bei tikslus pagelbės ir pati Prienų rajono savivaldybė, VšĮ Prienų ligoninė bei Prienų psichologinė pedagoginė tarnyba.

Dar vieną žingsnį į naujas technologijas žengiančią biblioteką pasveikinti ir palaikyti atvykęs gausus būrys svečių pakliuvo ir į tikrą puotą. Čia pat po pievelę pasklido gardus lašinių, agurkų ir duonelės kvapas. O bibliotekos direktorės Daivos Čepeliauskienės, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojo Algio Marcinkevičiaus bei Prienų bendruomenių asociacijos pirmininko Vaido Kupsto rankomis šalia takelio į gausiai skaitytojų gyvenamą Stadiono mikrorajoną pasodinta obelėlė ne tik tapo projekto simboliu, bet ir, manoma, duos daug gardžių vaisių.

DSC_6787

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close