„Įvairialypė šiaurė“ Išlaužo bibliotekoje

Kiekvienas esame savaip svarbūs. Netgi tie, kuriuos laikome blogais, giliai viduje gali būti labai geri. Apie miško žvėrelių gyvenimą, labai panašų į mūsų, žmonių, gyvenimą rašo norvegų rašytojas Thorbjorn Egner.

Jo „Peliukas – lipiukas Klasas“ yra nesenstanti knyga apie tai, kad turime būti geri, ir kaip netikėtose situacijose mums prireikia draugiškos pagalbos. Būtent šio tarptautiniu mastu geriausiai žinomo knygų vaikams autoriaus, dailininko, kompozitoriaus ir scenografo teksto rytinis skaitymas vyko lapkričio 12 d.,  pirmąją projekto „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė-2012“ dieną. Tūkstančiai vaikų visose projekte dalyvaujančiose bibliotekose abipus Baltijos jūros vienu metu klausėsi skaitomos ištraukos. Šviesos ir žodžio šventėje „Su peliukais ir troliukais“ dalyvavę vaikai susipažino su bibliotekoje surengta skandinavų literatūros paroda „Įvairialypė šiaurė“, vartė knygeles, spėliojo knygų pavadinimus, kalbėjosi apie jau žinomus ir naujus personažus.

Lapkričio 14 dieną vykusioje popietėje „Prisimenant šiaurės šalių rašytojus bei jų kūrinius” Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenės šeimos dienos centro lankytojai prisiminė, kokios yra šiaurės šalys ir kokie rašytojai tose šalyse populiariausi. Vėliau prisėdę prie kompiuterio skaitė jų tekstus. Geriausiai skaitantys Erikas, Svajūnas ir Edmas gavo prizus – atvirukus.

Lapkričio 16 dieną popietėje „Balsai iš Skandinavijos“ dalyvavę Išlaužo pagrindinės mokyklos pailgintos darbo dienos grupės vaikai džiaugėsi viktorina „Pagalvok – sužinok“.

Išlaužo biblioteka šiame projekte dalyvauja jau devintus metus. Šiaurės šalių bibliotekų savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden” federacijos projektas, kuriuo siekiama skatinti skaitymą, domėjimąsi Šiaurės šalių literatūra ir populiarinti švietimo idealus Šiaurės bei Baltijos šalyse ir kaimyniniuose regionuose. Projektą Lietuvoje kuruoja Šiaurės ministrų tarybos biuras.

 

Irma Židonienė,

Prienų Just. Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos

Išlaužo bibliotekos bibliotekininkė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close