Projektas „Eismo saugumas Išlaužo bendruomenėje 2015“

Vasara yra puikus laikas pasivažinėti dviračiu. Bet kaip tai daryti saugiai? Yra daug dalykų, į kuriuos būtinai reikia atkreipti dėmesį ruošiantis į kelionę dviračiu.

Gegužės 26 d. Išlaužo pagrindinės mokyklos aktų salėje 5–9 klasių mokiniai susitiko su Prienų kelių policijos specialiste Laima Laukaityte ir Prevencijos skyriaus tyrėja Vaida Pliopliene. Specialistės priminė reikalavimus dviračių vairuotojams: važiuoti važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems atitinkamą mokymo kursą ir turintiems mokymo įstaigos išduotą pažymėjimą – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip aštuonerių metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviratininkų amžius neribojamas.
Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos atstovė Sigita Grigaliūnienė mokytojams ir mokiniams padovanojo įvairių atšvaitų, šviesą atspindinčių liemenių.

Birželio 1-ąją Išlaužo mokyklos 6–9 klasių mokiniai vyko į dviračių ir pėsčiųjų žygį po Išlaužo seniūniją. Tai konkurso „Eismo saugumas Išlaužo bendruomenėje 2015“ vienas iš suplanuotų renginių. Prieš pradėdami kelionę mokiniai pasikartojo dviratininkų ir pėsčiųjų taisykles. Į žygį išvyko trisdešimt mokinių ir septyni bendruomenės nariai: Rolandas Meškauskas, Ona Lebedinskienė, Irma Židonienė, Kęstutis Duoba, Otaras Urbanas, Neringa Baranauskienė, Birutė Klimčauskienė. Žygio dalyvius lydėjo policijos pareigūnė Vaida Plioplienė.

Pirmasis sustojimas – Dambravos senkapiai, kur palaidoti prancūzų kareiviai. Apie senkapių istoriją papasakojo bendruomenės tarybos narys Kęstutis Duoba, kuris savo iniciatyva tvarko šių senkapių teritoriją, stato nurodomuosius ženklus.  Kitas sustojimas – Pačiudiškių piliakalnis, kuriuo pasigėrėjome iš tolo. Išvykos finišas – Mato Šalčiaus tėviškė. Joje sustojome pailsėti. Išlaužo bibliotekininkė Irma Židonienė papasakojo apie įžymųjį keliautoją Matą Šalčių ir surengė vaikams viktoriną, kurios metu buvo apdovanoti geriausiai atsakiusieji į klausimus apie žemiečio keliautojo žygius. Vaikai gavo atšvaitų, kelionės krepšių, šviesą atspindinčių liemenių.

Šis Išlaužo bendruomenės narių žygis – tai praktinė saugaus eismo pamokėlė.

 

Bendruomenės pirmininkė Birutė Klimčauskienė

IMG_8203

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close