Birštono tenisininkų pasirodymas „Valio Cup“ turnyre

Birželio 4–7 d. Birštono tenisininkai Lukas Smailys ir Nerijus Pūras dalyvavo Kaune devintus metus organizuojamame „Valio Cup 2015“ teniso turnyre. Tai masiškiausias vaikų teniso turnyras Lietuvoje, kuriame dalyvauja daugiau kaip 150 jaunųjų tenisininkų, nuo pačių mažiausių, žaidžiančių 7 m. grupėje, iki vyriausių – 18 m.

 

Vaikams tai vienas geriausių turnyrų, nes čia jie vaišinami jogurtais, tortu ir kitais „Valio“ gaminiais.

Lukas Smailys antrus metus dalyvavo 7metų amžiaus berniukų grupėje. Berniukai buvo suskirstyti į du pogrupius po 9 ir tarpusavyje žaidė rato susitikimus (vadinamus „tie-break“ ) iki 7 taškų.
Lukas savo grupėje laimėjo visus susitikimus ir užėmė pirmą vietą, todėl žaidė finale su kito pogrupio laimėtoju. Finalas vyko taškas į tašką. Rezultatui išsilyginus iki 6:6, Lukas, nepajėgęs atremti varžovo padavimų, rezultatu 6:8 turėjo pripažinti jo pranašumą. Lukas iškovojo antrąją vietą.

Nerijus Pūras debiutavo turnyre 14 m. vaikinų grupėje, kurioje dalyvavo 24 dalyviai. Šioje grupėje buvo žaidžiama vieno minuso principu, t.y. kiekviename susitikime žaidžiama iki 2 laimėtų setų po 6 geimus. Nerijus pirmąjį susitikimą pralaimėjo ir toliau žaidė dėl 17 vietos. Antrajame susitikime jam pavyko nugalėti varžovą, bet kitame mače varžovas buvo stipresnis ir Nerijui teko dalintis 19–20 vietomis, dėl kurių nebuvo žaidžiama.

Šiemet „Valio Cup“ turnyras buvo įtrauktas į Kaune vykusios Olimpinės dienos, vykusios Ąžuolyno parke birželio 7 dieną, programą.

 

Parengta pagal Birštono sporto centro informaciją

Nuotrauka Lino Smailio

WP_20150604_14_38_15_Pro

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close