2013–2015 m. m. Prienų „Ąžuolo“ progimnazija dalyvauja Comenius projekte „Water wise – enjoy, understand, value“ („Vanduo – mėgaukis, suprask, brangink“). Progimnazijos mokytojai ir mokiniai aplankė mokyklas partneres Ispanijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Suomijoje ir Lenkijoje, susipažino su tų šalių kultūra, atlikto visas projekte numatytas veiklas. Gegužės 11-15 d. Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos komanda (mokytojos Adelė Berezovskaja, Danguolė Gribinienė, Dovilė Šatienė, mokiniai Arnas Rasimavičius ir Danielis Matukaitis) svečiavosi Lenkijoje, Zabžo (Zabrze) mokykloje.

Šioje Lenkijos mokykloje vyko Comenius projekto „ Water wise – enjoy, understand, value“ paskutinis septynių Europos mokyklų partnerių susitikimas. Susitikimo metu projekto koordinatoriai apibendrino veiklas, padėkojo vieni kitiems už bendradarbiavimą, šiltus susitikimus kiekvienoje šalyje. Komandos paruošė Vandens atlasą apie visas projekto metu vykusias veiklas. Mūsų progimnazijos komanda buvo atsakinga už puslapius apie veiklas Lietuvoje. Paskutinį vakarą kiekviena komanda pristatė savo puslapius ir surišo knygą.

Vizito metu svečiavomės Zabžo miesto Rotušėje. Buvome nusileidę į 320 m gylį „Guido“ anglies kasyklose. Zabžas – angliakasių miestas.

Vykome į senąją Lenkijos sostinę Krokuvą, lankėmės Vavelio pilyje. Nusileidome į 130 m gylio jau neveikiančias Veličkos druskos kasyklas, kur labai didelį įspūdį paliko skulptūros, išskobtos iš druskos. Giliai po žeme yra ir bažnyčia, kurioje sekmadieniais žmonės susirenka į mišias. Druskos kasyklose buvo suorganizuota vakarienė, nakvynė ir pusryčiai.

Buvome nuvykę į vandens valymo stotį, kuri tiekia geriamąjį vandenį visam Krokuvos miestui. Vaikams labai patiko laboratorijoje.

Aplankėme botanikos sodą ir akvariumą po stogu (Palmiarnia w Gliwicach).

Paskutinę dieną mokiniai praleido su šeimomis, kuriose gyveno susitikimo metu. Danielis buvo apsistojęs Denio šeimoje. Denis praeitą pavasarį buvo atvykęs į susitikimą Lietuvoje ir gyveno Danieliaus namuose. Laisvu metu berniukai buvo vandens parke, žaidė boulingą.

Projekto metu užsimezgė daug naujų draugysčių. Projekto dalyviai pasakoja, kaip susirašinėja su savo naujais draugais. 2a klasės mokiniai susidraugavo su Vokietijos Kasselio mokyklos pradinukais ir mokytoja Bettina.

Kelionėje daug sužinojome, daug pamatėme. Ir moksleiviai, ir mokytojai sutvirtino savo anglų kalbos įgūdžius, susipažino su vietos kultūra, tradicijomis.

Labai gaila, bet vizitai ir veiklos pasibaigė. Dabar liko parašyti galutinę projekto ataskaitą ir ruošti naujus projektus. Tiesa, dabar jau nebe Comenius, o Erasmus+, nes tikrai, patyrus tokių projektų dvasią, norisi ir toliau juose dalyvauti.

  Mokytoja Dovilė Šatienė

 DSCF6661

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close