Tarptautinis jaunųjų talentų konkursas „Musica pianoforte“

Birželio 5–7 dienomis Prienų kultūros centre vyko II tarptautinis konkursas „Musica pianoforte“, kuriame dalyvavo 5 šalių – Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos – geriausi ir talentingiausi muzikos mokyklų mokiniai. Tarpusavyje dėl „Grand Prix“ varžėsi 96 solistai ir 40 ansamblių. Konkurse dalyvavo apie 20 kolektyvų ir solistų iš mūsų šalies meno ir muzikos mokyklų.

 

Šį konkursą organizavo Prienų rajono Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos kolektyvas: konkurso direktorius Mindaugas Labanauskas, konkurso meno vadovė, jo siela Rasa Derbutienė, konkurso koordinatorė Rūta Bimbaitė, konkurso įvaizdžio kūrėja Jolanta Miliūnienė, atsakingas už reklamą Jonas Derbutis ir kt.

Jaunųjų muzikantų pasirodymą vertino labai kompetentinga tarptautinė komisija: komisijos pirmininkė profesorė Svetlana Eganian iš Prancūzijos, profesorius Micele Della Ventura iš Italijos, Lietuvos muzikos akademijos docentė Jūratė Šleinytė ir Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos direktorius Raimundas Simanavičius.

S. Eganian mūsų krašte vieši ne pirmą kartą. I konkurse „Musika pianoforte“, kuris vyko Birštone, profesorė taip pat buvo vertinimo komisijos pirmininkė ir labai gerai įvertino lietuvaičių muzikinį lygį. Ir šį kartą viešnia iš Prancūzijos nepakeitė nuomonės. Be to, S. Eganian 2013 ir 2014 metais jaunuosius Lietuvos muzikantus buvo pakvietusi į konkursus Lione ir Paryžiuje.

Pirmąją konkurso dieną grojo A1, A2, A3 ir A4 kategorijų solistai. Birštono meno mokyklai atstovavo Elzė Bisikirskaitė (mokytoja Dalia Laimutė Jegelevičienė), o Veiverių A. Kučingio meno mokyklai – Kamilė Žliobaitė (mokytoja Renata Morkūnienė). Kitomis konkurso dienomis pasirodė ir daugiau Veiverių A. Kučingio mokyklos jaunųjų talentų. Garsioji „Veiverių triolė“, (Paulina Simonavičiūtė, Mingailė Skiečiūtė ir Faustė Simonavičiūtė) ansamblių grupėje laimėjo pirmąją vietą. Jas moko mokytojos Renata Morkūnienė ir Rūta Bimbaitė. Apdovanojimą pelnė ir mokytojų Agnės Sipavičienės ir Rūtos Bimbaitės mokinės Beatričė Tūtlytė ir Augustė Januškevičiūtė.

Sekmadienį, paskutinę konkurso dieną, pasirodė fortepijoniniai B ir C kategorijų ansambliai, po to vyko apdovanojimų ceremonija.

Paskutiniame renginyje dalyvavo ir Prienų savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kuris pasidžiaugė Prienuose vykusiu gražiu tarptautiniu renginiu, padėkojo jauniesiems muzikantams už puikias akimirkas. Meras vertinimo komisijos nariams įteikė atminimo dovanėles.

Konkurso nugalėtojams ir prizininkams medalius ir „Grand prix“ įteikė Veiverių A. Kučingio mokyklos direktorius M. Labanauskas ir komisijos narys R. Simanavičius.

Renginio pabaigoje nuotaikingą kūrinį pagrojo nuostabus ansamblis iš Šalčininkų S. Moniuškos muzikos mokyklos. Jauniesiems džiazo atlikėjams visi negailėjo nuoširdžių plojimų, kaip ir „Grand prix“ laimėtojams iš Kauno I muzikos mokyklos – Dovydui Kirdeikiui ir Vykintui Maziukui.

Mokytojai, atlikėjai ir vertinimo komisija atsisveikino iki kitų susitikimų muzika skambančioje aplinkoje.

DSCF1099

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close