Jiezno gimnazijoje – akcija “Mano švarios rankos“

Rankos yra viena judriausių kūno dalių. Jomis dirbame įvairius darbus, gestais išreiškiame emocijas, bendraujam su mus supančiu pasauliu. Jos yra vienas svarbiausių rizikos veiksnių pernešant mikroorganizmus nuo vieno asmens kitam, o jų plovimas – tai pati efektyviausia priemonė sustabdyti bakterijų judėjimą. Nors rankų higiena yra elementarus ir savaime suprantamas dalykas, tačiau daugelio yra neįvertinamas ir pamirštamas higienos elementas. Rankų plovimas – įprasta kasdienė, labai svarbi asmens higienos procedūra.

Lapkričio 21, 23 dienomis. Jiezno gimnazijoje vyko akcija „Mano švarios rankos“. Jos metu,  siekiant ugdyti vaikų sveikos gyvensenos ir higienos įgūdžius, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė pradinių klasių mokinius supažindino kaip reikia plauti rankas, kada reikia plauti rankas. mokiniai noriai mokinosi, diskutavo ir kiekvienas parodė kaip moka plautis rankas.

Atėjus pietų metui, mokinukai įėję i gimnazijos valgyklą, pirmiausiai prieš valgį nusiplovė rankas, o tik tada keliavo prie pietų stalo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close