Mažų vaikų dideli laimėjimai

Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos šeštokai Martynas Gusas ir Eimantas Vaičiūnas jau nuo pradinių klasių domisi matematika. Berniukai nuolat dalyvauja jaunųjų matematikų olimpiadose ir tarptautiniame jaunųjų matematikų konkurse „Kengūra“. Praeitais metais, būdami penktoje klasėje, jie laimėjo pirmą ir antrą vietas rajoninėje 5–12 klasių jaunųjų matematikų olimpiadoje, pateko į respublikinį turą, kuriame dalyvauja stipriausi Lietuvos jaunieji matematikai. Ten jie laimėjo ketvirtąją vietą ir buvo tarp geriausių matematikų penktokų Lietuvoje.

Pasiruošti konkursams ir olimpiadoms šiems mokiniams padeda „Ąžuolo“ progimnazijos vyresnioji matematikos mokytoja Irutė Galinienė. Mokytoja džiaugiasi savo mokinių laimėjimais ir pasakojo, kad šiais mokslo metais Martynas ir Eimantas rajoninėje 5–12 klasių jaunųjų matematikų olimpiadoje šeštų klasių grupėje taip pat laimėjo pirmąją ir antrąją vietas ir pateko į respublikinį turą. 6–8 klasių respublikinė jaunųjų matematikų olimpiada šiemet vyko Šiaulių pedagoginiame universitete. 6 b klasės mokinys Martynas Gusas, surinkęs 28 taškus iš 30-ties galimų, užėmė pirmąją vietą ir tapo stipriausiu matematiku iš 63 į finalą patekusių šeštokų. 6c klasės mokinio Eimanto Vaičiūno rezultatai buvo kuklesni, jis užėmė 43-iąją vietą. Tarptautiniame jaunųjų matematikų konkurse „Kengūra“ Eimantas pateko į geriausių šeštų klasių mokinių Lietuvoje 50-uką, laimėjo 15-ąją vietą, be to, tapo pirmos vietos laimėtoju rajono dešimtuke. Martynas Gusas šiame konkurse iš dešimties geriausių buvo šeštas. Martynas Gusas Prienų švietimo centro renginio metu „Pasidžiaukime kartu“ buvo apdovanotas atminimo dovanėle ir padėkos raštu už puikius pasiekimus Lietuvos 6–8 klasių mokinių matematikos olimpiadoje bei Prienų krašto garsinimą. Eimantas Vaičiūnas buvo apdovanotas Prienų savivaldybės mero padėka bei tarptautinio jaunųjų matematikų konkurso „ Kengūra“ organizacinio komiteto padėkos raštu.

„Martynas jau pradinėse klasėse buvo gabus mokinys, jau tada dalyvavo olimpiadose, bet prizinių vietų neužėmė. Nuo penktos klasės pradėjome aktyviau dirbti ir pasiekėme gerų rezultatų. Jis gabus, labai domisi ir stengiasi, sprendžia vieną uždavinį po kito“, – sako mokytoja I. Galinienė.

Martynas taip pat laimingas, kad užėmė tokią garbingą pirmą vietą ir tapo geriausiu matematiku Lietuvoje tarp 6-8 klasių mokinių. Sako, kad matematika jam patinka ir gerai sekasi. Aštuntokei jo sesei Vaidai taip pat gerai sekasi mokytis, nors ji tokių laimėjimų nesiekia. O Martynas gal ir bus žinomas matematikas, o gal koks mokslininkas fizikas ir garsins Prienų kraštą.

DSC06500 (5)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close