Jaunųjų prieniečių paroda Vilniuje

Vilniuje, kompozitoriaus Stasio Vainiūno namuose, lapkričio 13 d. iškilmingai atidaryta Prienų neįgaliųjų vaikų meninės kūrybos paroda.

Į parodos atidarymą atvyko Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Laimutė Jančiukienė, Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė bei patys darbų autoriai – jaunieji menininkai iš Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus. Juos atlydėjo direktorės pavaduotoja Kristina Belenavičienė, mokytoja Daina Miliauskienė bei mokytojos padėjėja Daiva Bubnienė.

Parodą iškilmingai atidarė S. Vainiūno namų direktorius Vaclovas Juodpusis, kuris džiaugėsi prieniečių darbų gausa ir originalumu, stebėjosi vaikų kūrybiškumu ir kruopštumu. V. Juodpusis svečiams papasakojo ir apie kompozitoriaus S. Vainiūno gyvenimą bei kūrybą.

Ne mažiau darbeliais džiaugėsi ir Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija Stulgienė. Ji visiems įteikė specialiai iškilmingam renginiui išleistas knygeles, kurios puslapiuose atgulė ir darbelių pavadinimai su jaunųjų menininkų pavardėmis.

Šie darbai – ne tik koncerto atidarymo akcentas. Kompozitoriaus namuose dažnai vyksta parodos, tačiau tada eksponuojami įžymių autorių darbai. Šie namai turi savo taisyklę – kiekvienos parodos autoriai namams palieka atminimo dovaną – savo kūrinį. Taigi vienas iš specialiojo ugdymo skyriaus auklėtinių darbų prisiglaus prie čia apsilankiusių įžymių menininkų darbų. Lapkričio 21 d. šiuos darbelius apgaubs M. K. Čiurlionio, V. Landsbergio muzikos skraistė. Čia vyks „Lietuvos muzikinių vertybių“ vakaras-koncertas.

Susirinkusiuosius kūrybai, jos pažinimui įkvėpė ir trumpam pasveikinti vaikus su jų darbelių parodos atidarymu užbėgusi ir S. Vainiūno dukra profesorė Birutė Vainiūnaitė. Ji vaikams padovanojo „Vabzdžių siuitą“. Vaikai su užsidegimu spėliojo, kokius vabzdžius perteikia fortepijono skambesys. Birutė vaikams padovanojo uodo, žiogo, vapsvos ir drugelio muzikinius skambesius. Po muzikinės mankštelės fondo direktorės pavaduotoja Eglė Ugianskienė vaikams įteikė rėmėjų dovanėles.

Nuoširdžią padėką organizatoriams išreiškė mero pavaduotoja L. Jakinevičienė. Mero pavaduotoja džiaugėsi gražiais darbeliais, džiaugėsi pačiais darbelių autoriais. Gaila, kad šią dieną ne visi mažieji menininkai galėjo čia būti. Į mokyklos turimą autobusiuką daugiau talentų nebetilpo. L. Jakinevičienė kartu L. Jančiukiene jauniesiems menininkams įteikė didelį saldainį, kurio užteko ir čia atvykusiems, ir mokykloje likusiems kūrėjams. Mokyklos direktorė I. Balčiukynienė taip pat su malonumu atskubėjo palaikyti savo mokyklos mokinių. Negailėjo padėkos žodžių ir organizatoriams, ir jauniesiems menininkams.

Po trumpų vaišių visa specialiojo ugdymo skyriaus menininkų komanda išskubėjo aplankyti Gedimino pilies. Čia jie galėjo savo rankomis paliesti istoriją ir senovę: galėjo pamatyti, koks buvo tvirtas gynybinis bokštas, kokiais šarvais buvo ginkluoti jo sargybiniai. Užlipę į bokšto viršų, jie pirmą kartą pamatė tokį didelį miestą. Su džiaugsmu jie padėjo vienas kitam lipti – juk nesunku padėti nešti negalintį lipti draugą. Nors vaikus pasivaikščiojimai džiugino, jie dar turėjo skubėti į iškilmingos dienos antrąją dalį – „Žvaigždžių ir žvaigždučių“ koncertą, kuriame pasinėrė į muzikos ir dainų jūrą.

Važiuodami namo, dar ilgai vaikai klegėjo, dalinosi įspūdžiais apie laiką, praleistą bokšte, savo darbelius parodoje, koncertą, vaišes, didelį saldainį ir balionus, kuriuos saugos ir atsimins labai ilgai.

Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus auklėtinių kūrinių paroda Stasio Vainiūno namuose, A. Goštauto g. 2-41, Vilniuje, vyks iki gruodžio 4 d.

Kristina Belenavičienė, Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos direktorės pavaduotoja: „Ši paroda, suvienijo visą skyrių. Vaikai, padedami mokytojų, kūrė darbelius būtent šiai parodai. Jų darbas atsipirko – buvo įvertinti. Paroda, mūsų auklėtinių pagerbimas yra pats didžiausias įvertinimas. Esu labai dėkinga mokyklos direktorei I. Balčiukynienei už suteiktą galimybę bent daliai mūsų menininkų pamatyti savo darbelius parodoje, kurią pamatys ne tik mokyklos lankytojai, bet ir profesionalūs menininkai. Tik direktorės dėka galėjome išvykti į Vilnių, parodyti vaikams mūsų valstybės sostinę, Gedimino bokštą. Džiaugiuosi, kad vaikai galėjo pabūti ir koncerte, gyvai pasiklausyti muzikos, kuri įvertinta net tarptautiniu lygiu. Džiaugiuosi ir svečiais, pagerbusiais mūsų kūrybą parodos atidaryme. Džiaugiuosi, kad yra žmonių, kuriems rūpime.“

 

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close