Gospel muzikos koncerte birštoniečiai jautėsi puikiai

Lapkričio 8 dieną Vilniuje prasidėjo 3 dienas trukęs nepakartojamas X–asis jubiliejinis Vilniaus Gospel muzikos festivalis, kuriame dalyvavo rekordinis skaičius dainininkų. Jie atliko 4 įspūdingus koncertus ir dalyvavo Gospel Mišiose šv. Jonų bažnyčioje. Šiame daugiabalsiame chore skambėjo ir Birštono meno mokyklos mokinių, vadovaujamų mokytojos Ramunės Liutvynskienės, jaunųjų dainininkų balsai.

Šeštadienį Vilniaus kongresų rūmuose Didžiajame Gospel muzikos koncerte pasirodė jungtinis 600 dainininkų choras. Asociacijos Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga organizuojamo Gospel festivalio programoje šiemet buvo keturi koncertai ir tradicinės Gospel mišios Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje.

– Man ir mūsų dešimčiai dainininkų šis renginys buvo nepakartojamas, palikęs  įspūdžius visam gyvenimui. Turėjome du nuostabius koncertus – Vilniaus kongresų  rūmuose ir Vilniaus universiteto salėje. Dalyvauti pakvietė kolegos. Iš karto abejojome, manėme, kad nesugebėsime, bet, pasirodo, nieko neįmanomo nėra. Vaikams nebuvo baisu ir nejauku tokioje didelėje žmonių minioje. Man patiko tai, kad kol vaikai repetavo, mokytojams vyko seminarai ir mokymai, įgijome nemažai žinių ir patirties, – džiaugėsi Birštono meno mokyklos muzikos mokytoja Ramunė Liutvynskienė.

Mokytoja ir mokiniai nuoširdžiai dėkoja Birštono meno mokyklos direktorei Laimutei Raugevičienei už suteiktą galimybę dalyvauti tokiame renginyje, o Birštono parapijos klebonui monsinjorui Jonui Dalinevičiui – už tai, kad geranoriškai suteikė autobusą dainininkų išvykai.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close