Konkursas, kuriame vertinama vaiko stiprybė (GALERIJA)

Jau antri metai Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla pakviečia Prienų krašto moksleivius į konkursą, kuriame net menkiausias jų gabumas gali būti įvertintas kaip didžiausiomis pastangomis pasiektas puikus kūrinys.

Prienų rajono moksleivių konkursas „Aš galiu“ suvienija rajono mokykloje besimokančius moksleivius, kuriems reikalinga speciali pagalba, kuriems didžiausias vienerių ar net keleto metų pasiekimas kartais yra pasakyti žodį ar žengti vieną žingsnį.

Jau antri metai kūrybos konkursui pateikiami dailės kūriniai. Šiemet moksleiviai turėjo pavaizduoti po plačias žydro dangaus platybes grakščiai sklendžiančius paukščius. Visuomet būna ypač skirtingų ne tik savo peizažu bei piešimo technika, medžiagomis darbų. Konkursui moksleiviai atsiuntė ir iš medžio išpjaustytų paveikslų.

Galintys ne tik piešti, bet ir dainuoti, groti, šokti visada susitinka pagrindiniame konkurso renginyje  –  koncerte „Aš galiu“. Tai, ko gero, vienintelis konkursas ir koncertas, kuriame šie moksleiviai gali pasirodyti ir būti vertinami pagal jų sugebėjimus, o ne konkurentų gabumus. Čia  niekuomet nebūna kovos, čia visi džiaugiasi tuo, kad galėjo pasirodyti, kad laimėjo saldų prizą, kad sulaukė audringų plojimų.

Tai konkursas, kuriame nereikia žodžio „tolerancija“. Į jį susirenka tik dalyviai ir juos palaikantys žiūrovai. Ir jų susirenka labai daug. Konkurso organizatorė, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui, kuruojanti specialiojo ugdymo skyrių Kristina Belenavičienė jau ne kartą susimąstė, ar šiam konkursui nereikėtų didesnės nei aktų salė erdvės.

Daug kam atrodytų keista, bet dalis konkurse pasirodžiusių atlikėjų yra ir Prienų meno mokyklos moksleiviai, kurie jau moka groti muzikos instrumentais. Gal jie niekada netaps pasaulinio garso atlikėjais, tačiau jau dabar sužavi itin daug žmonių, kurie net nežino instrumentų pavadinimų. Čia jie vertinami ne už tai, kad suklydo, o už tai, kad šiam konkursui panaudojo visus savo sugebėjimus.

Moksleivių darbus bei pasirodymus savo plojimais vertino ne tik žiūrovai, bet ir su respublikos mastu žinomais jaunaisiais kūrėjais dirbanti komisija. Jos pirmininkė – Prienų pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė Angelė Vasiliauskienė; narės – Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos muzikos mokytoja Lina Suchorukovienė, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja Ramunė Liutvynskienė ir dailės mokytoja Rasa Uleckienė bei Prienų meno mokyklos dailės mokytoja Kristina Žuklienė.

Jos pripažino, kad geriausiai konkurso dalies „Mažieji giesmininkai“ dailės darbus atliko ir laureatais tapo lopšelio-darželio „Pasaka“ auklėtinis Donatas Cegelskis (aukl. Aldona Kimbirauskienė), Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos moksleiviai Deivydas Brūzga (mokyt. Gitana Rutkauskienė) ir Monika Vyšniauskaitė (mokyt. Ina Aleksiūnienė), „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus moksleiviai Laura Jancevičiūtė (mokyt. Vida Petrulionienė), Mainardas Šteina, Lukas Kubilius (mokyt. Inga Kuzminskienė), Viktorija Bendaravičiūtė (mokyt. Daina Miliauskienė), Reda Juozaitytė (mokyt. Vilma Glaveckienė), Stakliškių gimnazijos moksleivis Daivaras Berškys (mokyt. Jolita Jukovič), Išlaužo pagrindinės mokyklos moksleivė Ugnė Mončiunskaitė (mokyt. Ramunė Juodsnukienė) bei Pakuonio pagrindinės mokyklos moksleivė Gintarė Gudauskaitė (mokyt. Kęstutis Grigonis).

Komisijos sprendimu muzikos atlikėjų kategorijoje laureatais tapo mažoji Jiezno meno mokyklos dainininkė Urtė Švenčionytė (mokyt. Laimutė Benokraitienė), porą linksmų ir artistiškų dainų atlikęs Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos 3–5 kl. mokinių ansamblis (mokyt. Vilija Vilkaitienė), jausmingai dainą „Aš širdyje labai myliu savo mamą“ atlikęs „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus vyresniųjų klasių mokinių tercetas (mokyt. K. Belenavičienė), Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos mergaičių ansamblis, per pertrauką visiems padovanojęs ir galantišką šokį „Bailando“, su daina „Laimės šokis“ (mokyt. V. Vilkaitienė) bei fortepijonu instrumentinius kūrinius atlikusios Prienų meno mokyklos moksleivės Laura Jancevičiūtė (mokyt. Audronė Žiobakienė) ir Neringa Juozaitytė (mokyt. Aušra Jaskutelienė).

Petraukų metu savo sugebėjimais su konkurso dalyviais dalinosi ir renginio svečiai – Austėjos Belenavičiūtės ir Gabijos Stankevičiūtės duetas, Kasparo Gudaičio ir Luko Bartulio duetas su gitaromis. Pertraukos metu savo spektaklį „Vienos nakties lobis“, rodytą jau ir tarptautiniame festivalyje, žiūrovams padovanojo ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus dramos studija.

Konkurso laureatai išsidalino saldžiuosius ir meniniam lavinimui skirtus prizus bei Prienų rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo Rimvydo Zailsko ir organizatorių padėkas. Iki kitų metų visi su konkursu atsisveikino kartu su R. Liutvynskiene, K. Gudaičiu bei L. Bartuliu atlikdami dainą „Kai tu šalia“.

DSC_2386

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close