Knygyne skambėjo dar neatspausdinta kūryba (GALERIJA)

Kasmet Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos mokytojų Irenos ir Kazimiero Drižilauskų organizuojamas konkursas „Kuriame pasaką“ pakviečia visus jaunuosius Prienų krašto rašytojus kurti paprastas, unikalias pasakas su neatrastomis humoro ar aktualių rūpesčių gyslelėmis.

 Kasmet visas būrys kūrėjų susijungia į vieną pasakorių klubą, kuriame geriausios pasakos skaitovų lūpomis „išlipa“ iš sąsiuvinių, amą atimančiu debesėliu pasklinda tarp nesuskaičiuojamą kiekį žodžių girdėjusių sienų ir nugula kitų mažųjų, trokštančių išgirsti tą paslaptingą ir stebuklingą pasaką, širdyse.

Vaikų kūrybos konkursas „Kuriame pasaką“ kasmet sulaukia daug naujų mažųjų kūrėjų pasakų. Kartais iki magiškojo šimto  trūksta vos keleto trumpų, tačiau nuostabą ir susidomėjimą keliančių pasakų. Kiekvieną pavasarį paaiškėja, kurie iš dešimčių pasakojimų pavergė konkurso komisijos širdis, o jų kūrėjai pakviečiami į nuotaikingą renginį ir jo metu apdovanojami.

Geriausioms pasakoms suteikiama galimybė nuskambėti ir pačiame pasakų pasaulyje – knygyne. Knygyno „Pegasas“ vadovė Greta Meškauskienė kartu su konkurso organizatoriais kiekvienais metais organizuoja ir kūrybinę popietę „Skaitome pasaką“. Šios popietės metu konkurso „Kuriame pasaką“ laureatų pasakas išgirsta pirmieji mažieji klausytojai.

Pasakas skaito Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos „Žodžio“ teatro bei teatro studijos „Giliukas“ nariai, o akimirkas tarp jų pagyvina Prienų meno mokyklos mokinių atliekami muzikos kūriniais. Ir išraiškingų skaitovų sekamų pasakų, ir subtiliai skambančių muzikos instrumentų visada klausosi ir patys mažiausieji, kurie dar tik bando pažinti į banguotus žodžių vandenynus pavirstančias pavienes raides. Čia, klausydami pasakų, susipažįsta ir su muzikos instrumentais. Šįkart knygyne skambėjo akordeono, birbynės, smuiko, gitaros bei kanklių garsai. Sunkiausiai, netgi vyresniems, sekėsi atpažinti jų proseneliams gerai pažįstama birbynę. Visiems klausytojams Tautė Radzevičiūtė padovanojo ir dainą.

Jau šeštus metus organizuojamo renginio svarbiausias tikslas  – leisti vaikams pamatyti ir išgirsti kitų vaikų kūrybą bei gebėjimus. Džiaugdamasi tokiu gražiu ir šiltu renginiu, G. Meškauskienė kartu su paskutine skaitoma pasaką apie pyragą visus pavaišino savo pačios keptu pyragu bei apdovanojo knygyno „Pegasas“ įsteigtais prizais.

DSC_4047

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close