„Mazda CX-5”: milijono riba peržengta

„Mazda Motor Corporation“ kompaktiškas miesto visureigis pasiekė milijono pagamintų vienetų ribą per mažiau nei pusketvirtų metų nuo tada, kai buvo pradėtas gaminti. Vienintelis šio automobilių gamintojo modelis tai yra padaręs greičiau – „Mazda3”.

Sparčiai augančio segmento  atstovas rinkoje pasirodė 2012 metų vasarį. „Mazda CX-5” buvo pirmasis „Mazda“ kompaktiškas miesto visureigis su SKYACTIV technologija bei KODO – „judėjimo sielos“ – dizainu. Nuo tada modelis laimėjo daugiau nei 60 apdovanojimų visame pasaulyje, tarp kurių prestižinis „Car of the Year Japan 2012-2013“. Būtent Japonijoje, 2012 ir 2013 m. „Mazda CX-5” pardavimo apimtys miesto visureigių kategorijoje buvo pačios didžiausios.

„Džiaugiuosi, kad milijoninis „Mazda CX-5” buvo pagamintas tik po trejų metų ir penkių mėnesių“, – teigė „CX-5” programos vadybininkas, Masashi Otsuka. „Norėčiau pareikšti didelę padėką visiems, kurie įvertino ir palaikė CX-5. Mes įsipareigojame nuosekliai tobulinti šį modelį, siekdami užtikrinti, kad automobilis atitiktų aukščiausius propaguojančių aktyvų gyvenimo būdą klientų reikalavimus.“

Iš pradžių „Mazda CX-5” buvo gamintas „Mazda“ Ujina gamykloje, Hirosimoje. Dabar automobilis taip pat gaminamas Kinijoje, Rusijoje, Malaizijoje ir Vietname.

Apie „Mazda Motor Corporation“

Japonijos automobilių koncernas „Mazda Motor Corporation“ savo veiklą pradėjo kaip kukli „Toyo Cork Kogyo Co. Ltd.“ bendrovė 1920 metais. Pirmąją transporto priemonę pagamino 1931 metais – tai buvo triratis prekių išvežiojimui skirtas motociklas. Pirmąjį automobilį „Mazda“ pagamino 1960-aisiais. 1967 metais pradėjo pirmojo automobilio su rotoriniu varikliu gamybą. Šiuo metu gamina lengvuosius ir komercinius automobilius bei jų komponentus trijose gamyklose Japonijoje, taip pat JAV, Kinijoje, Taivane, Tailande, Filipinuose, Zimbabvėje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ekvadore ir Kolumbijoje. Koncerne dirba daugiau nei 38 tūkst. žmonių, jo pardavimai viršija 77 mlrd. litų.

Apie „Inchcape Motors“

„Inchcape Motors“ yra įgaliotasis „Mazda“ atstovas Lietuvoje.

Viena didžiausių pasaulyje automobilių prekybos bendrovių Lietuvoje veikia nuo 2007 metų, kai kartu su partnere bendrove „Vitvela“ Vilniuje įsteigė UAB „Inchcape Motors“. Šiandien „Inchcape Motors“ yra didžiausia automobilių prekybos bendrovė, atstovaujanti automobilių „Ford“, „Hyundai“, „Jaguar“, „Land Rover“, „Mazda“ ir „Mitsubishi“ automobilių gamintojus.

170 metų sėkmingai veikianti „Inchcape“ 26 pasaulio valstybėse verčiasi naujų ir naudotų automobilių prekyba, prekyba atsarginėmis dalimis, techniniu aptarnavimu, finansavimu ir draudimu.  „Inchcape“ siekia tapti labiausiai į klientą orientuota automobilių prekybos kompanija. „Inchcape“ akcijomis prekiaujama Londono akcijų biržoje nuo 1958 metų. Įmonėje dirba maždaug 14 300 žmonių, jos centrinė buveinė įsikūrusi Londone.

2015_mazda_cx5_still_1_screen

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close