Kai pirmą kartą prieš 37-erius metus Birštono kultūros centro scenoje savo kasmetinį sportinių šokių sezoną pradėjo sportinių šokių konkursas, vargiai kas betikėjo, kad jis įgis tokias gilias tradicijas ir prigis mūsų kurorte. Kauno sportinių šokių klubo „Santaka“ vadovas Imantas Brikmanis Birštone beveik kiekvienais metais organizuoja ir šokėjų vasaros stovyklas.

Praėjusį šeštadienį į Birštoną susirinko gabiausi ir talentingiausi mūsų sportinių klubų šokėjai pasivaržyti su svečiais, tarptautinių šokių konkursų dalyviais iš Rusijos, Latvijos ir Baltarusijos. „Birštono ruduo“ sportinių šokių gerbėjams padovanojo puikių įspūdžių ir gražių akimirkų niūrų rudens vakarą.

Kaip ir buvo žadėta renginio organizatorių, šiose tradicinėse varžybose turėjome puikią galimybę pamatyti daugelio tarptautinių konkursų dalyvius, „Latvia Open“ standartinių šokių nugalėtojus jaunimo grupėje kauniečius Tomą Fainšil ir Patriciją Belousovą. Susirinkusius žiūrovus smagiai nuteikė ir scenoje pasirodę LNK šokių projekto „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ dalyvių – aktorės Aušros Štukytės ir jos šokių partnerio Tomo Slausgalvio aistringus ir romantiškus pasažas kosmoso sambo ritmu.

Į tradicines sportinių šokių varžybas Birštone kasmet atvažiuoja poros iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Kėdainių, Alytaus, Elektrėnų. Scenoje jie varžosi dėl „Birštono rudens“ taurės ir piniginių prizų. Į finalą buvo atrinktos 7 geriausiai pasirodžiusios poros iš jaunių II standartinių šokių ir jaunių I standartinių šokių grupių, o taip pat jaunių I ir II Lotynų Amerikos šokių grupių. Po 5 finalinių šokių: sambos, čia čia čia, rumbos, pasadoblio ir džaivo, buvo suvesti galutiniai rezultatai ir apdovanoti laimėtojai. Prizines vietas iškovojo ne tik mūsų tautiečiai iš Kauno, Panevėžio sportinių šokių klubų, bet ir Baltarusijos bei Rusijos ir Latvijos šokėjai. Tačiau žiūrovų favoritais tapo Kauno „Santakos“ sportinių šokių klubo šokėjai, I. Brikmanio auklėtiniai Patricija Belousova ir Tomas Fainšil.

Po apdovanojimų ceremonijos šokėjai su žiūrovais atsisveikino iki kito rudens, laukdami gražių ir spalvingų akimirkų.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close