Šeimų dienos atgarsiai Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centre

Tradiciškai šeimą suprantame kaip tėvus ir vaikus, tačiau vis dažniau žodžiu „šeima“ apibūdinama ir graži bendruomenė, kurią vienija bendražmogiškosios vertybės, prasminga veikla, puoselėjamos tradicijos.

Daugumai žmonių šeima – saugumo ir laimės vieta. Mažas, bet brangus kampelis kiekvieno mūsų privačiame pasaulyje. Viena šeima simboliškai galima pavadinti ir Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro bendruomenę: vaikus, jų tėvelius, darbuotojus, savanorius. Ne kartą ir ne du per metus jie susirenka visi kartu įvairiomis progomis – ar tai būtų vaikų svajonių išpildymo džiaugsmo vakaras, ar senųjų metų palydėjimas, ar kelionės dviračiais, ar naudingomis veiklomis, edukacinėmis programomis paįvairintas bendravimas centre ir kitose erdvėse.

Vienas iš tokių nepamirštamų susiėjimų – tradicinė Šeimų diena, kuri gegužės viduryje vyko Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centre. Šiemet į Šeimų dieną susirinko ir vaikai su savo tėveliais, ir gausus būrys centro savanorių. Visus šiltai sutiko ir pasveikino Prienų bendruomenės pirmininkė Auksė Grižaitė ir Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro projekto vadovė Vilma Bražukaitienė. Jos džiaugėsi, kad maža Vaikų dienos užimtumo centro ir jos pagalbininkų bendruomenė per penketą centro gyvavimo metų tapo didele, gražia šeima, kuri kuria ir puoselė bendras vertybes, jau turi ir savo tradicijas.

Šventės organizatoriai pasistengė, kad pusdienis, praleistas vaikų su tėvais ir visų šio centro bendruomenės narių kartu, ilgam išliktų visų širdyse ir atmintyje. Visi šventės dalyviai aktyviai įsijungė į veiklas, kurių netrūko nei centro patalpose, nei už jų. Pasikeisdamos šeimos iš odos gamino rankdarbius, jų gamybos paslapčių mokė dailininkė Vilma Krasauskienė. Meninių gabumų turinčios centro užimtumo specialistės Lauros Bisikirskienės padedami, visi šventės dalyviai prisidėjo prie Šeimos medžio tapymo. Savanorės grožio specialistės mokė, kaip prižiūrėti ir puoselėti rankų ir veido odą, nagus, plaukus. Tuo tarpu mažieji dūko ir žaidė įvairius žaidimus lauke, vyresnieji su mamomis ir savanoriais gamino valgį ir dalinosi įvairių receptų paslaptimis.

Prasmingai praleistą laiką, geros nuotaikos ir širdžių bendrystės šventę vainikavo gausios šeimos narių padengtas vaišių stalas ir nuoširdus bendravimas.

DSC_1521

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close