5 patarimai planuojantiems medaus mėnesį

Dažnas medaus mėnesio vyksta pirmą ir, linkėtina, paskutinį kartą. Tad nenuostabu, jog tokių išskirtinių atostogų planavimo patirties – ne fontanai. Rezultatas – pasitaiko gana komiškų situacijų, kai vietoje romantiško pikniko smėlėtame saulėlydžio nutviekstame paplūdimyje jauniesiems tenka kramsnoti sumuštinius greito maisto užkandinėje arba nutinka dar blogiau – atvykę į oro uostą jie taip ir neišskrenda į išsvajotąją kelionę dėl netvarkingų dokumentų. Todėl planuojant medaus mėnesį neverta kliautis vien sava nuojauta ir Holivudo filmais, o rekomenduojama patarimų klausti specialisto.

Anot kelionių agentūros „Fridmis“ konsultantės Aušros Dambravaitės, profesionalios pagalbos dėka bet kokią svajonę galima paversti tikrove – svarbu laiku pradėti domėtis pasiūlymais ir mokėti aiškiai išdėstyti savo norus.

Medaus mėnuo Graikijoje

Kokios kelionės datos tinkamiausios?

Nors tradiciškai medaus mėnesio sezonas tęsiasi nuo balandžio iki spalio, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ viešbučių pardavimai rodo, jog populiariausia medų kopinėti būtent liepą bei rugpjūtį. Šiam laikotarpiui geriausi viešbučiai išgraibstomi akimirksniu. „Tai nė kiek nestebina, nes šis laikas dėkingiausias gerais orais“, – sakė „Fridmis“ atstovė.

A. Dambravaitė teigė, jog jei tik yra poreikis, galima suorganizuoti jaunųjų skrydį iškart po vestuvių pokylio. Tačiau, pasak kelionių agentės, tokių pageidavimų sulaukiama ypač retai. Dažniausiai medaus mėnesio keliaujama praėjus dviem trims dienoms po vestuvių.

Medaus mėnuo

Kada pradėti planuoti romantiškas atostogas?

Liepa, rugpjūtis yra patys karščiausi, bet kartu ir labiausiai vertinami bei populiariausi sezono mėnesiai, tad kainos būna aukštesnės. Vis dėlto planuojant kelionę iš anksto tikrai galima rasti patrauklių ir įvairiam biudžetui tinkančių variantų. Optimaliausia pradėti planuoti kelionę – pusmetis iki vestuvių. „Taip ne tik užsitikrinsite, jog gausite išsirinktą patinkantį viešbutį, bet ir sutaupysite, – sakė A. Dambravaitė. – Ne paslaptis, jog kelionių organizatoriai taiko patrauklias išankstinio kelionės paketo įsigijimo sąlygas ir specialią nuolaidą jaunavedžiams. Tad jei planuojate kopinėti medų vasarą, kelionę geriausia pirkti dar prieš Naujuosius“.

Jei iš anksto pasirūpinti skrydžiu ir viešbučiu nepavyko – nenusiminkite. Pastebima, jog vasarą daugelis kelionių organizatorių siūlo specialius pasiūlymus jaunavedžiams, kurių daugiausiai skelbiama gegužės mėnesį. „Šiuo metu dar turime šiek tiek gerų pasiūlymų išskirtiniams viešbučiams būtent liepai ir rugpjūčiui. Tačiau reikia turėti omenyje, jog populiariausios, gražiausios vietos yra labai greitai išgraibstomos, tad vertėtų paskubėti įsigyti kelionę“, – patarė A. Dambravaitė.

Medaus

Kokias šalis rinktis?

„Tez Tour“ duomenimis, net apie 90 proc. jaunavedžių yra linkę rinktis pasyvų poilsį salose, gamtos apsuptyje. Anot A. Dambravaitės, poros dažniausiai pageidauja gražios aplinkos bei viskas įskaičiuota maitinimo tipo, o konkrečios vietos pasirinkimą lemia finansai.

„Jei pora gali skirti didesnę sumą, rekomenduojame egzotiką – Maldyvų, Karibų (Dominikos respubliką, Kubą), Tailando salas arba Jungtinių Arabų Emyratus, – sakė A. Dambravaitė. – Tailandas yra labai patogus pasirinkimas tiems, kurie planuoja vestuves rudenį ar žiemą. Šios šalies salos ypač populiarios tarp jaunavedžių dėl patogaus skrydžio ir patrauklios kainos. Be to, Tailande galima rasti visko: gamtos, paplūdimių, egzotikos ir komforto.“

Jei biudžetas kiek kuklesnis, siūloma rinktis žavingąsias Kretą, Maljorką, Rodą – dėl mažesnio atstumo ir skrydžio kainos šios kelionės yra kiek pigesnės. Taip pat populiarėja Sardinija ir Kipras. „Tai salos, kur galima ne tik romantiškai pailsėti, bet ir daug pamatyti, – patarimus dalijo konsultantė. – Sardinija garsėja balto smėlio paplūdimiais, tradicine vietos virtuve bei nuoširdžiais vietos gyventojais. O Kipras nustebins įvairove – salose yra ir kalnų, ir įspūdingų uolų, ir smėlio paplūdimių. Abejingų nepaliks pasaulyje garsėjantis kiprietiškas vaišingumas.

Medaus kopinėti rekomenduojama ir smėlėtais paplūdimiais garsėjanti Bulgarija. Vasarą šioje šalyje vyrauja nuostabus oras, be to, galima rasti puikių viešbučių už kiekvienam prieinamą kainą. Populiarėja ir Barselona, apie kurios romantiką byloja net filmai: „Viki, Kristina, Barselona“, „Ispaniški apartamentai“ ir kiti. Nemažai porų pasirenka Turkiją, kuri išsiskiria ypatingu personalo paslaugumu, turtinga virtuve bei išpuoselėta viešbučių aplinka.

Ką nori žinoti jūsų kelionių konsultantas?

Yra keli esminiai dalykai, kuriuos privalote pasakyti savo kelionių konsultantui. Visų pirma tai – numatytas kelionės biudžetas. Antra – lūkesčiai ir asmeniniai pomėgiai. „Galite neįvardinti tikslios kelionės krypties, tačiau turite pasakyti, ką tikitės rasti, pamatyti, paragauti ar ką norėsite veikti nuvykę, – komentavo A. Dambravaitė. – Kelionių agentas taip pat nori išgirsti, ką veikiate laisvalaikiu, kokią aplinką bei stilių mėgstate, koks maistas, paplūdimiai, gamta jums patinka ir t. t. Jei įvardinsite visus šiuos kriterijus, bus tikrai lengva parinkti tinkamiausią šalį bei viešbutį ir padaryti jūsų atostogas nepamirštamomis“.

Taip pat būtinai pasakykite savo kelionių agentui, jog vykstate švęsti medaus mėnesio – tai garantuoja malonias staigmenas visos kelionės metu. Galite sulaukti išskirtinio pasitikimo ir sveikinimų šampano, gėlių bei vaisių kambaryje, romantiškos vakarienės pajūryje, nemokamo masažo dviem ir pan.

Kodėl svarbu pasirūpinti dokumentais?

Pasitaiko atvejų, kai poros atvykę oro uostą taip ir neišskrenda į kelionę. Taip gali atsitikti dėl netvarkingų dokumentų. Pirkdama kelionę jaunoji turi tiksliai įvardinti tą pavardę, kuria ji lips į lėktuvą. „Jei bus keliaujama po poros mėnesių, pasas greičiausiai bus pakeistas ir pavardė bus „-ienė“. Jei kelios dienos po vestuvių – vis dar „-aitė“ arba„-ytė“. Jei pase ir kelionės dokumentuose pavardės nesutaps, medaus mėnesį greičiausiai teks praleisti namuose, todėl labai svarbu pasirūpinti dokumentais“, – įspėjo kelionių konsultantė.

Aušra Dambravaitė
Aušra Dambravaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close