Šeimos sporto savaitės patirtys Prienų „Žiburio“ gimnazijoje

Gegužės 11–14 dienomis Prienų „Žiburio“ gimnazijoje vyko Šeimos sporto savaitė, kurios metu kiekvieną dieną vyko vis kitos varžybos – stalo teniso, tinklinio, krepšinio ir futbolo. Komandą sudarė trys nariai: bent du šeimos nariai ir draugas. Stalo teniso bei futbolo rungtynėse dalyvavo po keturias, o tinklinio ir krepšinio varžybose po tris komandas.

Gali kilti klausimas: kas organizavo šeimos sporto savaitę ir kaip idėja? Viskas prasidėjo vasario mėnesį, kai mūsų gimnazistai pirmokai Povilas Juškevičius, Deimantė Černevičiūtė bei trečiokai Deividas Juknys ir Martyna Bendinskaitė su kūno kultūros mokytoja Dalia Šklėriūte dalyvavo Druskininkuose sporto renginių organizavimo apmokymuose. Jų metu mums buvo pasiūlyta suorganizuoti sporto renginį ir gauti jo finansavimą. Be abejo, mes pasinaudojome šiuo šansu ir jau kitą savaitę po apmokymų turėjome nemažai idėjų, tačiau nusprendėme paminėti Tarptautinę šeimos dieną ir surengti renginį būtent šeimoms. Mes manome, kad su šeima praleidžiame nedaug laiko ir todėl norėjome, kad šis renginys pagerintų šeimų bendravimą, ugdytų didesnę pagarbą bei padėtų stiprinti gimnazijos bendruomenės sveikatą. Užpildę paraišką ir nusiuntę ją Vitai Balsytei –  Olimpinio švietimo programų vadovei, sulaukėme atsakymo, kad gavome finansavimą.

Renginys vyko sklandžiai, tik dėl vėsaus oro nepavyko surengti tinklinio ir krepšinio rungtynių lauke, bet tai nuotaikos nesugadino. Dalyviai noriai varžėsi tarpusavyje, buvo gerai nusiteikę. Buvo džiugu matyti susirinkusius ne tik brolius su seserimis, bet ir Justo Davidavičiaus ir Luko Zagursko tėvelius. Informaciją apie Šeimos sporto savaitės renginius kiekvieną dieną skelbėme gimnazijos svetainėje.

Gegužės 15 dieną gimnazija dešimtą kartą minėjo Tarptautinę šeimos dieną. Pasinaudoję proga, tą dieną įteikėme apdovanojimus. Komandos buvo apdovanotos medaliais, padėkos raštais, Mačiulaičių šeima – saldus prizas, Zagurskams įteikėme taurę už varžybose masiškiausiai dalyvausią šeimą. Sportiškiausia šeima buvo pripažinta Stravinskų komanda, nes Šeimos sporto savaitėje dalyvavo visas keturias dienas, ji buvo apdovanota puikia taure.

Gegužės 18 dieną vyko renginio aptarimas, į kurį susirinko šventėjė dalyvavusios šeimos. Kiekviena šeima galėjo išsakyti savo nuomonę, pasidalinti įspūdžiais. Vieniems patiko prizai, kitų šeimų punktualumas, kitiems patiko tai, kad turėjo galimybę bendradarbiauti su savo šeimos nariais. Žinoma, buvo išsakyta ir kritika: buvo kalbama apie per mažą komandų skaičių bei atskirų sporto šakų teisėjų specialistų trūkumą. Aptarimo metu siūlyta ir protų kovų bei estafečių rungtys, pageidauta daugiau nominacijų. Taip pat svarstėme, ką galėtume padaryti, kad šventėje dalyvautų daugiau komandų. Tikimės, kad kitais metais išpildysime lūkesčius, varžybose galės dalyvauti trijų šeimos narių bei vieno draugo komandos, o šis renginys taps tradicinis. Dėkodami dalyvavusioms šeimoms bei GMS prezidentui Domantui Milaševičiui už pagalbą, tikimės, kad kitais metais vėl susitiksime.

Martyna Bendinskaitė

11289

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close