Edukacinė išvyka į Žuvinto biosferos rezervatą

Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos mokiniai, lydimi geografijos mokytojos Laimos Pyragienės, lankėsi Žuvinto biosferos rezervate.

Lankytojų centre rezervato darbuotoja Jūratė Baublienė supažindino su Žuvinto gamtos vertybėmis, muziejaus ekspozicija. Žiūrėjome filmą apie Žuvinto gamtą. Įdomu buvo išgirsti, kaip skaičiuojamos perinčių paukščių poros: darbuotojai valtimi plaukia į ežerą, klausosi paukščių balsų ir užrašo, kiek ir kokių išgirsta, skaičiuoja lizdus ir juose esančius kiaušinius, jauniklius. Taip rašomas Žuvinto gamtos dienoraštis.

Stebėjome paukščius iš bokštelių. Gaila, kad pavasaris nieko nelepina šiluma, todėl ir paukščių Žuvinte mažai. Tolumoje matėme kirų koloniją, keletą nendrinių lingių, ančių, gulbių. Abipus pažintinio tako augančiame nendryne girdėjome meldinę nendrinukę.

Apie Žuvinto biosferos rezervatą turėjome teorinių žinių, bet tikrai nesitikėjome išvysti tokio gamtos ,,šedevro“ ir dar visai mūsų pašonėje. Daugiau sužinojome, kaip atsiranda ir išnyksta ežerai, formuojasi pelkės, kaip saugoma rezervato gamta, susipažinome su rezervatui būdingomis žvėrių, paukščių, žuvų rūšimis ir gamtiniais kompleksais. Tai išties geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti.

 

Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos 9 klasės mokinės Renata Račiūtė ir Simona Spūdytė

WP_20150515_10_31_26_Pro

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close