Tęsiamas tarptautinis projektas „Miestas kaip mokymosi vieta – kur mokymasis yra nuotykis“

Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyrius tęsia 2011 m. pradėto tarptautinio Comenius Regio projekto „Miestas kaip mokymosi vieta – kur mokymasis yra nuotykis“ įgyvendinimą. Šiame projekte kartu su partneriais iš Rumunijos orientuojamasi į veiklas, galinčias sustiprinti mokytojų kompetenciją organizuoti pamokas netradicinėse aplinkose ir pasiūlyti mokiniams daugybę patirtinio mokymosi galimybių, taip stiprinant jų mokymosi motyvaciją. Projekto veikloms įgyvendinti Švietimo mainų paramos fondas yra skyręs 35 585 eurų dotaciją.

Švietimo mainų paramos fondas teigiamai įvertino projekto tarpinę ataskaitą, atsižvelgdamas į tai, kad projektinės veiklos aktyviai vykdomas tiek abiejose šalyse, tiek ir projekto vietos partnerių institucijose (Šilavoto pagrindinėje mokykloje, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijoje, Prienų krašto muziejuje), kryptingai siekiama numatytų tikslų: vykdomi mobilumai organizuojant partnerinius susitikimus ir Lietuvoje, ir Rumunijoje, į projekto veiklas įtraukiami mokiniai, pedagogai, vietos bendruomenė, švietimą administruojantys darbuotojai.

2012 m. spalio 8-13 dienomis Rumunijos sostinėje Bukarešte įvyko jau trečiasis Comenius Regio projekto „Miestas kaip mokymosi vieta – kur mokymasis yra nuotykis“ partnerių susitikimas, kuriame, vadovaujami Prienų Švietimo skyriaus vedėjo R. Zailsko ir projekto koordinatorės vyr. specialistės R. Pavlavičienės, dalyvavo trylika Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos, Šilavoto pagrindinės mokyklos bei Prienų krašto muziejaus atstovų.

Susitikimo metu projekto dalyviai stebėjo ir analizavo Bukarešto mokyklų Nr. 112 „Titan“ ir Nr. 87 „M. Botez“ vedamas pamokas netradicinėje mokymo(si) aplinkoje – Petro ir Povilo cerkvėje bei nacionaliniame Bukarešto muziejuje, dalyvaudami tarptautinėje konferencijoje pristatė ir lygino Lietuvos bei Rumunijos patirtį, diskutavo apie galimus gerosios praktikos modelius šioje srityje. Norintieji galėjo susipažinti su Rumunijos istorija, Bukarešto bei jo apylinkių įžymiomis vietovėmis.

Projekto veikla tęsis iki 2013 m. liepos 31 d., jo metu bus sukurti gerosios praktikos modeliai, padedantys mokymąsi integruoti į nacionalinį abiejų šalių (Lietuvos ir Rumunijos) ugdymo turinį bei pritaikyti naujas idėjas mokymo(si) procese, orientuojantis į veiklas, sudarančias sąlygas mokiniams mokytis neįprastai ir įdomiai.

 

Ramunė Aleknavičiūtė,

Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokytoja

 

Renata Pavlavičienė,

Švietimo skyriaus vyr. specialistė, projekto koordinatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close